Γκάζι: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Διαβάζεται σε 3'
Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι, με τρεις τραυματίες
Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι, με τρεις τραυματίες (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Γκάζι ενώ παραμένει κρατούμενος ο 33χρονος συλληφθέντας και συνεργός.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12), έχουν εξαπολύσει οι Αρχές.

Ο δράστης της επίθεσης φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από τις ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με τα Αλβανικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον 37χρονο Nardi Ismet Idrizi, που καταζητείται από την Ελληνική Αστυνομία ως ύποπτος δράστης του τραυματισμού με όπλο τριών Κρητικών, ενώ χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνος και εκφράζεται ανησυχία ότι ενδεχομένως να επιχειρήσει να διαφύγει στην Αλβανία από κάποιο από τα παράνομα περάσματα στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Παράλληλα, χτες ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός εκ των εμπλεκομένων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν πρόκειται για τον άνθρωπο που πυροβόλησε τους τρεις νεαρούς από την Κρήτη, αλλά για τον συνεργό του δράστη, έναν 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος φέρεται να ήταν συνοδηγός στο όχημα.

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 33χρονο συλληφθέντα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 33χρονος είχε εμπλακεί σε τουλάχιστον πέντε υποθέσεις όταν και άρχισε να απασχολεί τις ελληνικές αρχές για ληστεία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νόμο περί όπλων και διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Το 2010 στη Θεσπρωτία μετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και για το αδίκημα αυτό είχε κατηγορηθεί από το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας.

Το ποινικό μητρώο του καταγράφει, μεταξύ άλλων, απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη το 2015 στην Αθήνα, ενώ το 2019 ο άνδρας απασχόλησε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κλοπές.

Μάλιστα, από το 2019, όταν τελευταία φορά είχε συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, βρισκόταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα αυτό της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε χθες, Δευτέρα (18/12), ενώπιον του εισαγγελέα και τού ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε απόπειρα και για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη (20/12).

Προανακριτικά ο 33χρονος υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί την κατάληξη που θα είχε το συγκεκριμένο περιστατικό.

“Πέρασαν” όπως είπε “με το τζιπ, έπεσαν σε μία λακκούβα, έριξαν νερά και η παρέα των Κρητικών αντέδρασε”. Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο κι ενώ φάνηκε αρχικά ότι θα είναι μια συμπλοκή με μαχαίρια, είδε τον φίλο του να βγάζει το όπλο και να πυροβολεί εξ επαφής τους τρεις άνδρες.

Το χρονικό της επίθεσης

Υπενθυμίζεται πως, η παρέα των 7 νεαρών βρέθηκε από την Κρήτη στην Αθήνα για το μπάτσελορ πάρτι ενός φίλου τους. Μετά την νυχτερινή τους έξοδο σε κλαμπ, ήταν σε μία πιτσαρία επί της οδού Ιάκχου στο Γκάζι για φαγητό.

Τότε, φαίνεται πως πέρασε το σκούρο τζιπ με τους επιβαίνοντες, κάτι να ειπώθηκε από έναν από τους νεαρούς με αποτέλεσμα να σταματήσει το τζιπ, να κατέβουν οι δύο άγνωστοι δράστες και να ακολουθήσει διαπληκτισμός.

Κατά τη διάρκεια του σύντομου τσακωμού, ο ένας από τους δύο τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των τριών νεαρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα