Ταινίες για όλη την οικογένεια από το Nova Christmas

Διαβάζεται σε 5'
Ταινίες για όλη την οικογένεια από το Nova Christmas
UNSPLASH

Τα Χριστούγεννα είναι πρώτα απ’όλα η εποχή για όλη την οικογένεια και στη Nova φρόντισαν να αφιερώσουν ένα ολόκληρο pop-up κανάλι στην χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Γιατί τα Χριστούγεννα ως γνωστόν είναι περισσότερο μια κατάσταση, ένα vibe, ένα συναίσθημα – είναι η εποχή που με όλη την οικογένεια θες να δεις κλασικές ιστορίες για όλες τις ηλικίες, με αγαπημένους ηθοποιούς και απολαυστικούς χαρακτήρες.

Αν λοιπόν αναρωτιέσαι τι μπορείς να δεις με όλη την οικογένεια αυτές τις γιορτές, η EON έχει φροντίσει για σένα, με το κανάλι Nova Christmas που θα μας συντροφεύει όλο αυτό το διάστημα και φέτος.

NOVA-EON

Μάλιστα, στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα, η Nova έχει ένα μοναδικό δώρο, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο της ΕΟΝ μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου. Άρα αν έχεις μόνο ένα από τα πακέτα, μπορείς να έχεις πρόσβαση τώρα στο πλήρες περιεχόμενο. Κι αν δεν έχεις καθόλου, μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο χωρίς καμία δέσμευση.

Το οικογενειακό κανάλι Novachristmas μας φέρνει λοιπόν μια πλειάδα επιλογών – αυτές είναι μόνο 5 από αυτές.

Μικρές Κυρίες

Είδαμε πρόσφατα μια πολύ καλή νέα διασκευή του κλασικού βιβλίο της Λουίσα Μέι Άλκοτ, όμως ήδη από τα ‘90s υπήρχε μια κλασική και πολυαγαπημένη μεταφορά της ιστορίας στο σινεμά. Πρόκειται για την ιστορία ενηλικίωσης 4 αδελφών, όλες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, με διαφορετικές επιθυμίες, πάθη, αδυναμίες, και το πώς αρπάζουν τη ζωή προσπαθώντας να πετύχουν τα όνειρά τους.

Φοβερό νεανικό καστ που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Γουινόνα Ράιντερ, την Κίρστεν Ντανστ, την Κλερ Ντέινς, τη Σούζαν Σαράντον και τον Κρίστιαν Μπέιλ, η ταινία προτάθηκε για 3 Όσκαρ και έγινε παγκόσμια επιτυχία τόσο στο box office όσο και στην υποδοχή από την κριτική και το κοινό, που το έχει μετατρέψει σε ένα διαχρονικό οικογενειακό classic.

Puss in Boots: Last Wish

Η μεγάλη πρεμιέρα του καναλιού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ένα από τα καλύτερα πρόσφατα animation που έχουμε δει, με ένα εκπληκτικό ζωγραφικό στυλ που παραπέμπει περισσότερο σε μαριονέτες παρά σε τυπικό, πλαστικό CGI. Σε αυτή την περιπέτεια που έρχεται από το σύμπαν των ταινιών Σρεκ, ο γνωστός Παπουτσωμένος Γάτος ξεκινά την περιπέτεια μιας ζωής. Όντως – ΜΙΑΣ ζωής! Γιατί ο αγαπημένος ήρωας βλέπει τα χρόνια να έχουν περάσει, είναι πια κουρασμένος από τις περιπέτειές του και, το χειρότερο; Έχει πλέον ξοδέψει τις 8 από τις 9 ζωές του.

NOVA-EON

Ξεκινά λοιπόν μια περιπέτεια ώστε να εντοπίσει τη μυθική Τελευταία Ευχή που θα τις επαναφέρει. Στη διαδρομή του θα συναντήσει την Χρυσομαλλούσα και τις Τρεις Αρκούδες, τον Κακό Λύκο, και τον ίδιο τον Θάνατο. Τίποτα δεν είναι ικανό να αποθαρρύνει αυτόν τον ατρόμητο πολεμιστή – είναι όμως πια έτσι τα πράγματα;

Karate Kid

Δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για μια από τις κλασικότερες ‘80s ταινίες. Σαν άλλος Σπάιντερμαν, ο Ντάνιελ Λαρούσο δέχεται εκφοβισμό στο σχολείο από τα κακά παιδιά αλλά έρθει σε επαφή με μια μεγαλύτερη δύναμη για να τους αντικρούσει και να βρει τη θέση του στον κόσμο. Έρχεται κοντά με έναν βετεράνο που του μαθαίνει καράτε, κι ο Ντάνιελ θα δηλώσει συμμετοχή σε ένα τουρνουά για να σώσει την τιμή του.

Αξέχαστοι κακοί (ο πιτσιρικάς Τζόνι Λόρενς, ο απολαυστικός «κακός δάσκαλος» Τζον Κριζ), ένας σπουδαίος Μιγιάγκι (στο ρόλο ο Πατ Μορίτα που προτάθηκε για Όσκαρ), και μερικές από τις πιο κλασικές σκηνές του ‘80s αμερικάνικου σινεμά: Από τα καψώνια του Μιγιάγκι στον Ντάνιελ που στο τέλος φαίνονται ιδιοφυώς χρήσιμα, μέχρι φυσικά την εμβληματική κλωτσιά του πελαργού από έναν τραυματισμένο Ντάνιελ.

 

Hook

Ένα από τα διασημότερα παραμύθια όλων των εποχών παίρνει το σύγχρονο σίκουελ του, από τα χέρια του μεγαλύτερου παραμυθά του αμερικάνικου κινηματογράφου. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ βάζει τον λατρεμένο Ρόμπιν Γουίλιαμς στο ρόλο ενός Πίτερ Παν που έχει ξεχάσει ποιος είναι και ζει μια συμβατική οικογενειακή ζωή στη Γη, μέχρι που μια σειρά από γεγονότα των τραβούν πίσω στη Χώρα του Ποτέ-Ποτέ και σε έναν κόσμο που δεν θυμάται, πάρα μόνο σαν κάποιο μακρινό όνειρο.

Καταπληκτικές φάτσες, κουστούμια, σκηνικά σε ένα παραμύθι που πραγματικά έρχεται στη ζωή, με τον Ντάστιν Χόφμαν να είναι απολαυστικός στο ρόλο του εμβληματικού Κάπτεν Χουκ, ο οποίος ανυπομονεί να διασταυρώσει ξανά τα ξίφη του με τον πάλαι ποτέ μεγάλο του αντίπαλο. Και μαζί, μια ανεξάντλητη περιπέτεια του φανταστικού πάνω στο πώς το παραμύθι δεν (πρέπει να) σβήνει ποτέ μέσα μας.

 

Matilda

NOVA-EON

Με το Γουόνκα τώρα στα σινεμά, έχουμε εδώ την ευκαιρία να θυμηθούμε ξανά μια από τις κλασικότερες ιστορίες του μοναδικού συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ. Ένα νεαρό κορίτσι αναπτύσει ψυχοκινητικές ικανότητες που της δίνουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσει στα ίσα τη διαβόητη οικογένειά της και τον τυραννικό διευθυντή του σχολείου της. Κλασική ιστορία ενηλικίωσης και ενδυνάμωσης, που συνδυάζει παραμυθένια μαγεία αλλά και τη σκοτεινή, σατιρική φαντασία του Νταλ, συγγραφέα άλλων κλασικών όπως Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας, το BFG και οι Μάγισσες (όλα έχουν γίνει ταινίες από σπουδαίους σκηνοθέτες). Εδώ, το Matilda σκηνοθετεί (και πρωταγωνιστεί κιόλας) ο λατρεμένος Ντάνι Ντε Βίτο.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα