Οδηγός Επιβίωσης Χριστουγέννων

Διαβάζεται σε 6'
Οδηγός Επιβίωσης Χριστουγέννων
Image by Freepik

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι εδώ. Μια όμορφη εποχή για όλες και όλους… ή μήπως όχι;

Τα Χριστούγεννα μπορούν να γίνουν απαιτητικά, να μας γεμίσουν άγχος και μελαγχολία. Όμως σκοπός μας είναι πάνω απ’ όλα να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τις γιορτινές μέρες. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό; Με 7 + 1 βήματα:

1. Δημιουργούμε αναμνήσεις

Πριν κρυώσει ο καφές: Τα Χριστούγεννα είναι μυρωδιές, χρώματα και αναμνήσεις. Βάζουμε καφέ και χαλαρώνουμε δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη γλυκιά, νοσταλγική ιστορία του Toshikazu Kawaguchi που διερευνά το αιώνιο ερώτημα: Τι θα άλλαζες εάν μπορούσες να ταξιδέψεις στο παρελθόν; Τέσσερις άνθρωποι επισκέπτονται ένα μικροσκοπικό καφέ στο Τόκιο και ελπίζουν ο καθένας τους να αξιοποιήσει το ταξίδι στον χρόνο με σκοπό να κουβεντιάσει με τον εραστή που έφυγε μακριά, να λάβει το γράμμα από τον σύζυγο που έχει χάσει τη μνήμη του, να δει την αδερφή για τελευταία φορά και να συναντήσει την κόρη που δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσει.

2. Αφήνουμε το μυαλό μας να ταξιδέψει

Το σκοτάδι δεν κοιμάται ποτέ: Ακόμα και αν δεν έχουμε προγραμματίσει κάποιο ταξίδι σε κάποιο φημισμένο χειμερινό προορισμό, το καταιγιστικό θρίλερ του Simon Mockler υπόσχεται όχι μόνο να μας ταξιδέψει στον χώρο και στον χρόνο, αλλά να κάνει και τους παλμούς μας να χτυπήσουν δυνατά. Βρισκόμαστε στον χειμώνα του 1967, όπου τρεις στρατιώτες παγιδεύονται σε μια αρκτική θύελλα. Όταν τους βρίσκουν οι διασώστες, διαπιστώνουν πως μόνο ο ένας είναι ζωντανός. Ένας ψυχίατρος καλείται να λύσει το μυστήριο. Ποιος όμως είναι ο θύτης και ποιος το θύμα;

3. Αναζητούμε την έμπνευση

Elon Musk, η επίσημη βιογραφία: Τι είναι αυτό που κινητοποιεί τον πλέον αμφιλεγόμενο καινοτόμο της εποχής μας; Τι κρύβεται πίσω από έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο; Για δύο χρόνια, ο Walter Isaacson έγινε η σκιά του Ίλον Μασκ: Παρακολουθούσε τις συναντήσεις του, τον συνόδευε στα εργοστάσιά του και περνούσε ώρες παίρνοντας συνεντεύξεις από τον ίδιο, την οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους αντιπάλους του. Το αποτέλεσμα είναι μια αποκαλυπτική προσωπική ιστορία, ειπωμένη εκ των έσω, γεμάτη απίθανα περιστατικά για θριάμβους και θύελλες που επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα: Άραγε οι δαίμονες, η κινητήριος δύναμη του Μασκ, είναι αυτό που οδηγεί στην καινοτομία και την πρόοδο;

4. Αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας

Πώς να φτάσεις στην κορυφή: Τα Χριστούγεννα σηματοδοτούν, εκτός των άλλων, το πέρασμα από τη μια χρονιά στην άλλη. Είναι ίσως λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να αναλογιστούμε όλα όσα θέλουμε να κάνουμε και για διάφορους λόγους διαρκώς αναβάλλουμε. Έχοντας περάσει πολλά χρόνια χτίζοντας τη δική της καινοτόμο αυτοκρατορία ομορφιάς, η Μαρία Χατζηστεφανή γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεις κίνητρα και να προχωράς, ιδιαίτερα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις την αυτοαμφισβήτηση, την απόρριψη και τις απροσδόκητες αποτυχίες. Τελειοποιώντας τη φιλοσοφία του «πώς να φτάσεις στην κορυφή», μοιράζεται μαζί μας όλα όσα την παρακινούν αλλά και τα μυστικά της, για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

5. Απελευθερώνουμε τα συναισθήματά μας

Νυχτερινός δρόμος: Η αγαπημένη Kristin Hannah, συγγραφέας μεταξύ άλλων του μπεστ σέλερ Το Αηδόνι, αφηγείται μια αξέχαστη ιστορία για τη λαχτάρα ενός κοριτσιού να αποκτήσει οικογένεια, την ανθεκτικότητα της ανθρώπινης καρδιάς και τη δύναμη που απαιτείται για να συγχωρήσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε… Ένα φωτεινό, συγκινητικό μυθιστόρημα που καταπιάνεται τόσο με τον πόνο της απώλειας όσο και με τη δύναμη της ελπίδας!

6. Διαβάζουμε δυνατά

Ήταν ένα ψαρόνι: Μπορεί ένα μικρό, συνηθισμένο ψαρόνι της υποσαχάριας Αφρικής να μας δείξει τι σημαίνει να έχουμε το θάρρος να κυνηγάμε τα όνειρά μας; Πολύ συχνά λυγίζουμε. Δειλιάζουμε. Παραιτούμαστε. Το ψαρόνι της ιστορίας μας όμως, με το κόκκινο ράμφος και το γκρι φτέρωμα, δεν έκανε πίσω. Επέμεινε και τα κατάφερε. Και σώζοντας μια καμηλοπάρδαλη από τον πονόδοντο, σώθηκε και το ίδιο. Και πέταξε πολύ, μα πάρα πολύ ψηλά…

7. Γελάμε με την καρδιά μας

Αντέλ η τρομερή, Μου τη δίνει η αγάπη: Τι καλύτερο από το να μοιραζόμαστε στιγμές, διαβάζοντας ιστορίες που μας κάνουν να γελάμε με την καρδιά μας; Η μικρή, αξιαγάπητη κοκκινομάλλα Αντέλ, αυτά τα Χριστούγεννα μας μιλά για αγάπη και για τα φλογερά της αισθήματα για τον Λουδοβίκο, τον καινούριο στην τάξη.

+1 bonus: Επιλέγουμε δώρα που θα αγαπηθούν από τους παραλήπτες τους

Προβληματίζεστε για το ποιο είναι το ιδανικό δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Συμπληρώστε το Χριστουγεννιάτικο κουίζ μας και βρείτε το κατάλληλο βιβλίο για τους αγαπημένους σας.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το γιορτινό κλίμα των ημερών, γιατί #santaβιβλία δεν έχει!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα