ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ZERO DROP ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ασχολούμαστε με το Zero Drop, το πρόγραμμα προστασίας υδατικών πόρων που εγκαινίασε η Coca-Cola στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2022, πάντα σε συνεργασία με με την GWP-Med και με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola. Και ο λόγος που ασχολούμαστε ξανά σε αυτή την ενότητα, το The Real Magic Series είναι η ταχύτητα με την οποία το πρόγραμμα προχωρά από τη μία περιοχή στην άλλη.

Τον Ιούνιο μιλούσαμε για το νησί της Κρήτης και τώρα ήρθε η στιγμή για άλλον έναν σταθμό του προγράμματος, στο Δήμο Τανάγρας.

Δείτε το βίντεο και επιστρέφουμε:

Για την Coca-Cola στην Ελλάδα «κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη», μιας και η υπεύθυνη διαχείριση και διαφύλαξη του νερού αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη. Συνεχώς η εταιρεία προσπαθεί να βρίσκει νέους, καινοτόμους τρόπους να μειώσει το νερό που χρησιμοποιεί στην παραγωγή των προϊόντων της, να το αναπληρώνει, αλλά και να το επαναχρησιμοποιεί.

Κι οι δράσεις της Coca-Cola δεν αφορούν φυσικά μόνο τη χώρα μας. Το 2022 η The Coca-Cola Company αναπλήρωσε παγκοσμίως περισσότερο από 159% του νερού που χρησιμοποιείται στα προϊόντα της παγκοσμίως, επιστρέφοντας 291 δισεκατομμύρια λίτρα νερού στις τοπικές κοινότητες και τον πλανήτη συνολικά.

Τι συνέβη όμως τώρα στην Τανάγρα για να δούμε πιο ουσιαστικά τον αντίκτυπο του προγράμματος;

Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, το «Zero Drop» έφτασε και στον Δήμο Τανάγρας.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι να μεταφέρει βέλτιστες πρακτικές εξοικονόμησης νερού στον δημόσιο τομέα, οι οποίες αρχικά εφαρμόστηκαν σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ιδιωτικού τομέα. Συγκεκριμένα, μέσω του εν λόγω προγράμματος υλοποιήθηκαν τεχνικές παρεμβάσεις που εστιάζουν στην ανακυκλοφορία και επαναχρησιμοποίηση του νερού πλύσης των φίλτρων στη μονάδα επεξεργασίας νερού στη δημοτική κοινότητα Καλλιθέας, στον Δήμο Τανάγρας, η οποία τροφοδοτείται από τον Μόρνο και υδροδοτεί τις Δημοτικές Κοινότητες Άρματος, Καλλιθέας, Ασωπίας και Τανάγρας.

Τα οφέλη που αποφέρει το «Zero Drop» στο δήμο Τανάγρας είναι πολλαπλά για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και συνολικά την τοπική κοινωνία, καθώς μέσα από το πρόγραμμα επιτυγχάνεται:

  • Εξοικονόμηση εκατομμυρίων λίτρων πόσιμου νερού ετησίως.
  • Μηδενικές απώλειες νερού και εξοικονόμηση ενέργειας για τη μονάδα επεξεργασίας νερού της Καλλιθέας.
  • Σημαντικά οφέλη για τον Δήμο, λόγω μικρότερης κατανάλωσης νερού και ενέργειας για την άντλησή του.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιούνται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με στόχο την εξοικονόμηση και υπεύθυνη χρήση του νερού στο σπίτι.

Συγκεκριμένα, εξειδικευμένη ομάδα πραγματοποιεί ειδικές εκπαιδευτικές δράσεις σε μαθητές του Δήμου Τανάγρας, σχετικά με τον κύκλο του νερού, τις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, καθώς και την υπεύθυνη χρήση του νερού στην καθημερινότητά μας. Ολιστικές παρεμβάσεις όπως αυτή, με άξονα τις νέες τεχνολογίες για εξοικονόμηση νερού, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εκπαίδευση της νέας γενιάς, αποτελούν απαραίτητη ασπίδα απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Η σειρά The Real Magic Series άγγιξε μέσα από 6 βίντεο και 6 κείμενα μόνο λίγες από τις πτυχές του έργου της The Coca-Cola Company στη χώρα μας προς όφελος του περιβάλλοντος, της κοινωνίας των πολιτών και των ανθρώπων της. Ανυπομονούμε για όσα θα φέρει το 2024 στο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο και έναν βιώσιμο πλανήτη.

 

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα