Χούθι: Με βίντεο απαντούν στη Δύση και απειλούν ότι θα πληρώσει

Διαβάζεται σε 2'
Χούθι
Χούθι Houthi Media Center / AP IMAGES

Σε βίντεό τους, οι Χούθι παρουσιάζουν τη δύναμή τους σε στεριά και θάλασσα, απειλώντας τη Δύση. Αρνείται εμπλοκή στις επιθέσεις το Ιράν.

Με ένα προπαγανδιστικό βίντεο, οι Χούθι δίνουν την απάντησή τους στην επιχείρηση “φύλακας της ευημερίας” της Δύσης.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο βίντεο οι Χούθι παρουσιάζουν τη δύναμή τους σε στεριά και θάλασσα, στο όνομα της αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Απειλούν, μάλιστα, για άλλη μια φορά, πως η Δύση θα πληρώσει και πως η δύναμη κρούσης της στην Ερυθρά Θάλασσα θα αποτύχει.

Το Πεντάγωνο τονίζει ότι αυτή τη στιγμή ρόλος του συνασπισμού είναι οι περιπολίες για να προστατευθούν τα εμπορικά πλοία εναντίον των οποίων έχουν κλιμακωθεί επιθέσεις, αναγκάζοντας μάλιστα μεγάλες εταιρείες να αλλάξουν δρομολόγια. Προειδοποιεί όμως ότι οι επιθέσεις θα πρέπει να σταματήσουν.

Ήδη οι χώρες που έχουν υπογράψει, είτε συμμετέχοντας είτε δηλώνοντας τη στήριξή τους στον συνασπισμό, έχουν ξεπεράσει τις 20, αναφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Ιράν αρνείται εμπλοκή στις επιθέσεις των Χούθι

Το Ιράν απέρριψε το Σάββατο (23/12) τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι εμπλέκεται στις πρόσφατες επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Η αντίσταση (σ.σ. οι ένοπλες οργανώσεις που μάχονται το Ισραήλ) διαθέτει τις δικές της δυνάμεις και ενεργεί με βάση τις δικές της αποφάσεις και δυνατότητες» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαγερί, μιλώντας στο πρακτορείο Mehr.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Μπαγερί έκανε αυτή τη δήλωση με αφορμή «τους ισχυρισμούς των Δυτικών» ότι η Τεχεράνη «ενημέρωνε» τους Χούθι για τη θέση των αμερικανικών πλοίων στην περιοχή.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι Χούθι έχουν αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις εναντίον πλοίων που, σύμφωνα με αυτούς, συνδέονται με το Ισραήλ. Την Παρασκευή (22/12), ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε το Ιράν ότι «εμπλέκεται στον σχεδιασμό» αυτών των επιθέσεων καθώς παρέχει στους Χούθι πληροφορίες αλλά και σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα