Banksy: Μία σύλληψη για την κλοπή του “Stop” στο Λονδίνο – Βίντεο

Διαβάζεται σε 2'
Banksy: Μία σύλληψη για την κλοπή του “Stop” στο Λονδίνο – Βίντεο

Στη σύλληψη ενός άντρα για την κλοπή της πινακίδας “Stop”, που αποτελεί πρόσφατο έργο του Banksy, προχώρησαν οι αρχές. Τα ντοκουμέντα μαρτύρων.

Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για κλοπή και εγκληματική ζημιά μετά την αφαίρεση του νέου έργου του καλλιτέχνη Banksy στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Πρόκειται για μια πινακίδα «Stop», στην οποία αποτυπώνονται τρία αεροσκάφη που μοιάζουν με στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν την Παρασκευή (22/12) στη γωνία του Commercial Way, στο Peckham, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Ο Banksy δημοσίευσε στο Instagram το έργο τέχνης και ως εκ τούτου, επιβεβαίωσε ότι δημιουργήθηκε από τον ίδιο.

Σε λιγότερο από μια ώρα, αφότου επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Banksy ότι του ανήκει, εκλάπη το έργο τέχνης.

Σύμφωνα με το BBC, οι αστυνομικοί είπαν ότι ο άνδρας παραμένει υπό κράτηση και έχει τοποθετηθεί νέα πινακίδα κυκλοφορίας για να αποφευχθεί ο κίνδυνος των οδηγών.

Η πινακίδα αφαιρέθηκε από έναν άντρα, ο οποίος, σύμφωνα με μάρτυρες, την έβγαλε χρησιμοποιώντας κόφτες μπουλονιών

«Γνωρίζουμε ότι κυκλοφορεί υλικό που δείχνουν την αφαίρεση της πινακίδας», είπε αστυνομικός, προσθέτοντας ότι όποιος έχει πληροφορίες για το περιστατικό ή το πού βρίσκεται η πινακίδα να καλέσει την αστυνομία.

Σε ντοκουμέντα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας άνδρας, φαίνεται να αφαιρεί το έργο τέχνης με κοπτήρες μπουλονιών. Το αφαιρεί από τον στύλο και στη συνέχεια τρέπεται σε φυγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα