Ουκρανία: Διαψεύδει την κατάληψη της Μαρίνκα από τους Ρώσους

Διαβάζεται σε 1'
Ουκρανία: Διαψεύδει την κατάληψη της Μαρίνκα από τους Ρώσους
AP Photo/Libkos

Η Ουκρανία διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την κοινότητα Μαρίνκα στην ανατολική μεριά της χώρας.

Ο ουκρανικός στρατός διέψευσε το βράδυ της Δευτέρας 25/12 τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την κοινότητα Μαρίνκα στην ανατολική Ουκρανία, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Δεν είναι ακριβές να μιλάμε για κατάληψη της Μαρίνκα», είπε ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ολεξάντρ Στούπουνμιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

«Οι δυνάμεις μας βρίσκονται εντός της πόλης», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ρωσικές επιθέσεις στη Χερσώνα στοίχισαν τη ζωή σε πέντε άμαχους την Κυριακή (24/12), σύμφωνα με αξιωματούχους της Ουκρανίας, ενώ αξιωματούχοι εγκαταστημένοι από τη Μόσχα στην πόλη Χορλίβκα (ανατολικά) έκαναν λόγο για έναν νεκρό εξαιτίας πληγμάτων του ουκρανικού πυροβολικού.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη Χερσώνα, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας πάνω στον Δνείπερο, καθώς και τη δυτική όχθη του ποταμού, πριν από έναν χρόνο. Ωστόσο συνεχίζουν να βομβαρδίζουν πολλές περιοχές εκεί από τις θέσεις τους στην ανατολική όχθη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα