Γαλλία: Το “εξετευλιστικό καψόνι” έγινε “πλάκα μεταξύ φίλων” – Διαψεύδει τα πάντα ο εργαζόμενος

Διαβάζεται σε 3'
France
Η είσοδος του ξενοδοχείου Hotel du Palais στο Μπιαρίτζ Ludovic Marin, Pool via AP

Διέψευσε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του σεφ Ορελιάν Λαρζό, το φερόμενο θύμα και εργαζόμενος πολυτελούς ξενοδοχείου, ο οποίος σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ δέχθηκε εξευτελιστικό καψόνι από τον ανώτερό του.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με το περιστατικό που σημειώθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μπιαρίτς, στη νοτιοδυτική Γαλλία και το οποίο οδήγησε στην απόλυση του βραβευμένου σεφ Ορελιάν Λαρζό (Aurélien Largeau), με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για “εξευτελιστικό καψόνι“, το οποίο μάλιστα βιντεοσκοπήθηκε.

Το φερόμενο θύμα διέψευσε σήμερα τα δημοσιεύματα του Τύπου, κάνοντας λόγο για ένα “αστείο” μεταξύ συναδέλφων, την ίδια στιγμή που η εισαγγελία της πόλης, που βρίσκεται κοντά στη Μπαγιόν, μολονότι δεν έχει λάβει καμία καταγγελία μέχρι στιγμής, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για σεξουαλική επίθεση και βιαιοπραγία.

“Διαψεύδω όλες τις κατηγορίες σε βάρος του πρώην σεφ μου, του Ορελιάν Λαρζό”, έγραψε στο Instagram ο εργαζόμενος στην κουζίνα που φέρεται ότι υπέστη ένα “εξευτελιστικό καψόνι”, όπως έγραψε η τοπική εφημερίδα Sud Ouest.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στις 2 Δεκεμβρίου. Επί πολλές ώρες ο νεαρός υπάλληλος, ο οποίος εργαζόταν ως βοηθός μάγειρα (commis chef) ήταν δεμένος, γυμνός, σε μια καρέκλα, με ένα μήλο στο στόμα και ένα καρότο ανάμεσα στους γλουτούς. Παρόντες ήταν ο σεφ Λαρζό και οι συνεργάτες του.

“Ένα καρότο ανάμεσα στους γλουτούς; Αλήθεια; Αλήθεια; Επίθεση; Όλα αυτά είναι ψέματα”, συνέχισε το φερόμενο θύμα, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για “μια πλάκα μεταξύ φίλων”.

Ο απολυμένος σεφ που ήταν επικεφαλής του εστιατορίου στο πεντάστερο ξενοδοχείο Hôtel du Palais, από την πλευρά του μιλώντας στο ραδιόφωνο France Bleu αρνήθηκε τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του από μέσα ενημέρωσης και δήλωσε ότι “τα γεγονότα που αναφέρθηκαν σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα“.

Τόνισε ότι οι αναφορές ήταν “επίθεση κατά της τιμής μου, αναφέροντας ψευδή και δυσφημιστικά γεγονότα σχετικά με ένα υποτιθέμενο ‘ταπεινωτικό καψόνι σε βάρος ενός βοηθού κουζίνας'”.

Καταδικάζω κάθε μορφή κακομεταχείρισης, καψονιών ή εξευτελισμού (…) και ποτέ δεν θα εμπλακώ σε τέτοια συμπεριφορά“, πρόσθεσε.

Η διεύθυνση του ομίλου Hyatt, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ενημερώθηκε για ένα “ανησυχητικό συμβάν” μέσα στον χώρο του ξενοδοχείου και για τα βίντεο που κυκλοφόρησαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. “Διεξήχθη έρευνα και ελήφθησαν οι κατάλληλες αποφάσεις”, πρόσθεσε.

Ο 31χρονος σεφ, που περιγράφεται ως “γαστρονομικό θαύμα” στον κλάδο και πέρσι τιμήθηκε με αστέρι Michelin, απολύθηκε τις 21 Δεκεμβρίου.

Το θύμα παραιτήθηκε αυτοβούλως και έφυγε για να εργαστεί σε ένα ξενοδοχείο του Παρισιού, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα