Συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Διαβάζεται σε 2'
Επίθεση στο Μπέλγκοροντ
Επίθεση στο Μπέλγκοροντ Associated Press

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται στις 23.00 με θέμα συζήτησης την ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι.

Η Ρωσία ζήτησε, το απόγευμα του Σαββάτου, τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Λίγη ώρα αργότερα, η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας συνέρχεται στις 23.00 (ώρα Ελλάδος) με θέμα συζήτησης την επίθεση.

«Σήμερα (…) θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από αίτημα της Ρωσίας για τα πλήγματα στο Μπέλγκοροντ» ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ρωσική αποστολή.

Η πληροφορία, μάλιστα, επιβεβαιώθηκε από δύο μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τουλάχιστον 14 νεκροί – Με αντίποινα προειδοποιεί η Μόσχα

Με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, η Μόσχα προειδοποιεί ότι η επίθεση δεν θα μείνει «ατιμώρητη».

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, και 108 τραυματίστηκαν από τα «αδιάκριτα» ουκρανικά πλήγματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία σε ορισμένες περιπτώσεις έγινε χρήση βομβών διασποράς.

Η Ουκρανία πίσω από την επίθεση

Σύμφωνα με το BBC, μια πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι πίσω από τη σημερινή επίθεση στην πόλη Μπέλγκοροντ βρίσκονται οι δυνάμεις του Κιέβου.

Η πηγή επεσήμανε ότι η Ουκρανία είχε εκτοξεύσει 70 drones στη Ρωσία το Σάββατο ως απάντηση στο τεράστιο κύμα ρωσικών επιδρομών στην Ουκρανία, την Παρασκευή. Πρόσθεσε, δε, ότι η Ουκρανία στόχευε αυστηρά τις στρατιωτικές υποδομές και κατηγόρησε τη ρωσική αεράμυνα για τις απώλειες αμάχων.

Σημειώνεται πως έντονοι ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν την Παρασκευή πολλούς στόχους αμάχων σε ολόκληρη την Ουκρανία, με περισσότερους από 150 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν στο Κίεβο, το Λβιβ, την Οδησσό, τη Ζαπορίζια, το Ντνίπρο και το Χάρκοβο.

Στους 39 οι νεκροί στην Ουκρανία

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι δεν είχε δεχτεί ποτέ τόσα πυραυλικά χτυπήματα, ταυτόχρονα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιδρομές της Παρασκευής, ενώ τουλάχιστον 159 άλλοι τραυματίστηκαν.

«Πρόκειται για την πιο μαζική πυραυλική επίθεση», μετά από εκείνες των πρώτων ημερών του πολέμου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιούρι Ιγκνάτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα