Παραιτήθηκε η πρύτανης του Χάρβαρντ ένα μήνα μετά τον σάλο για αντισημιτικά σχόλια

Διαβάζεται σε 2'
Παραιτήθηκε η πρύτανης του Χάρβαρντ ένα μήνα μετά τον σάλο για αντισημιτικά σχόλια
Η Κλοντίν Γκέι AP Photo/Mark Schiefelbein

Η πρύτανης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Κλοντίν Γκέι παραιτήθηκε, έχοντας δεχθεί οξεία κριτική για αντισημιτικά σχόλιά της.

Η πρύτανης του Χάρβαρντ, Κλοντίν Γκέι παραιτήθηκε σήμερα στον απόηχο της κριτικής που δέχεται από ενώσεις φοιτητών για αντισημιτικά σχόλια κατά την κατάθεσή της στο Κογκρέσο στις 5 Δεκεμβρίου.

Η Γκέι και ο πρόεδρος του MIT κατέθεσαν σε ακρόαση της επιτροπής της Βουλής για τον αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη, στα πλαίσια κριτικής πως δεν έχουν κάνει αρκετά για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των Εβραίων φοιτητών και άλλων στα αντίστοιχα σχολεία τους.

Το Χάρβαρντ, το UPenn και το MIT έχουν δεχθεί πυρά για αδράνεια κατά του αντισημιτισμού στις πανεπιστημιουπόλεις τους.

Λίγες μέρες μετά ζήτησε συγγνώμη σε συνέντευξή της στη φοιτητική εφημερίδα The Harvard Crimson. Όμως παρέμεινε μέχρι σήμερα στη θέση της. Ήταν επίσης στο επίκεντρο ερευνών σχετικά με κατηγορίες για λογοκλοπή σε ορισμένα από τα έργα της.

Στην ιστοσελίδα του Χάρβαρντ δημοσιεύτηκε σήμερα η επιστολή παραίτησής της, η οποία αναφέρει:

«Αγαπητά μέλη της Κοινότητας του Χάρβαρντ, με βαριά καρδιά αλλά με βαθιά αγάπη για το Χάρβαρντ γράφω για να μοιραστώ ότι θα παραιτηθώ από την προεδρία. Δεν είναι μια απόφαση που πήρα εύκολα. Πράγματι, ήταν δύσκολο πέρα από τα λόγια γιατί ανυπομονούσα να συνεργαστώ με τόσους πολλούς από εσάς για να προωθήσω τη δέσμευση για ακαδημαϊκή αριστεία που ώθησε αυτό το σπουδαίο πανεπιστήμιο ανά τους αιώνες. Όμως, μετά από διαβούλευση με τα μέλη της Εταιρείας, κατέστη σαφές ότι είναι προς το συμφέρον του Χάρβαρντ να παραιτηθώ, ώστε η κοινότητά μας να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτή τη στιγμή της εξαιρετικής πρόκλησης με έμφαση στο ίδρυμα και όχι σε οποιοδήποτε άτομο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα