Γάζα: Τους 22.600 έφτασαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Διαβάζεται σε 2'
Γάζα
Καταστροφές στη Λωρίδα της Γάζας (AP Photo/Mohammed Hajjar)

Από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, έχουν σκοτωθεί πάνω από 22.600 Παλαιστίνιοι και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 57.000.

Συνολικά 22.600 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 57.910 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (05/01) το υπουργείο Υγείας της Χαμάς που κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα.

Από αυτούς οι 162 σκοτώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες και άλλοι 296 τραυματίστηκαν, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Το βράδυ της Πέμπτης (04/01), ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις Ισραηλινοί αγνοούμενοι από τις 7 Οκτωβρίου κρατούνται όμηροι στη Γάζα, ανεβάζοντας σε 132 τον αριθμό των ανθρώπων που εξακολουθούν να κρατούνται στην περιοχή. Σύμφωνα με το Ισραήλ, 24 από αυτούς είναι νεκροί και τα πτώματά τους βρίσκονται ακόμα στη Γάζα.

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχει αφήσει πίσω του περίπου 1.140 νεκρούς από την ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Σε αντίποινα, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος για την «εξόντωση» της Χαμάς. Οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν για ακόμα μια φορά αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο νότιο και στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας το βράδυ της Πέμπτης (04/01), όπου αυτόπτες μάρτυρες έκαναν επίσης λόγο για σκληρές μάχες.

Αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού έπληξαν χθες τη Χαν Γιούνις, μεγάλη πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, που έχει μετατραπεί σε επίκεντρο των εχθροπραξιών τελευταία, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα