Γιάννης Βαρδής: “Έχουν αδικήσει τον πατέρα μου”

Διαβάζεται σε 4'
Γιάννης Βάρδης
Γιάννης Βάρδης Glomex

Οι Γιάννης Βαρδής και Χάρης Βαρθακούρης μίλησαν για τη μεταξύ τους σχέση, αλλά και για τους πατεράδες τους, Αντώνη Βαρδή και Γιάννη Πάριο.

Καλεσμένοι στην εκπομπή “Στούνιο 4” βρέθηκαν οι Γιάννης Βαρδής και Χάρης Βαρθακούρης, οι οποίοι μοιράστηκαν τα κοινά οικογενειακά τους βιώματα και μίλησαν τόσο για την μεταξύ τους σχέση, που κρατά από την παιδική ηλικία, όσο και για τους πατεράδες τους, που αποτελούν δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής.

“Οικογενειακά έχουμε κοινά βιώματα” εξομολογήθηκε ο Γιάννης Βαρδής, με τον Χάρη Βαρθακούρη να συμπληρώνει: Παιδιά μουσικών, διάσημων τραγουδιστών, χωρισμένων γονιών, που ξαναπαντρεύτηκαν. Υπάρχουν πολλές παραλληλότητες στη ζωή του Γιάννη και τη δική μου, απλώς με κάποιες διαφορετικές παραμέτρους. Δεν ήταν εύκολο να τα μοιραστούμε αυτά σε μικρότερη ηλικία, τώρα είναι πιο εύκολο. Ξέρουμε τα πάντα ο ένας για τον άλλον”.

Οι γονείς μας δούλευαν μαζί από πιτσιρίκια εκείνοι. Οπότε όταν απέκτησαν παιδιά…” είπε ο Χάρης Βαρθακούρης, με τον Γιάννη Βαρδή να λέει: “Μιλάμε για τη δεκαετία του ΄80. Έχουμε φωτογραφία που είμαστε παιδιά και είχαμε κάνει μαζί διακοπές. Έχω μια παλιά ανάμνηση, ότι μέναμε σε καμπίνα, σε πλοίο και μάλλον πηγαίναμε Πάρο. Νομίζω πρέπει να ήμασταν 6 ετών“.

Οι δύο τραγουδιστές μίλησαν για τη σχέση με τους πατεράδες τους, με τον Γιάννη Βαρδή να εξομολογείται για τον Αντώνη Βαρδή:

“Από τα 19 και μετά γνώρισα καλύτερα τον μπαμπά μου. Μέχρι τότε, τον έβλεπα όποτε ήθελα και όποτε Συνήθως κάποια Σαββατοκύριακα και κάποιες καθημερινές, αλλά για πολύ λίγο. Ένιωθα ότι ήθελα παραπάνω, ότι δεν μου έφτανε. Κι ένιωθα και από τη δική του μεριά, ότι δεν το ζούσε, ότι ήταν το μυαλό του αλλού.

Στα 19 συγκατοικήσαμε βασικά. Τα πρώτα χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολα, ήταν ξένος. Και ήμουν κι εγώ ξένος για εκείνον. Πάντα πίστευε ότι μοιάζουμε πάρα πολύ σαν χαρακτήρες, έτσι προσπαθούσε όσο μπορούσε, με τον τρόπο του, που ήταν αρκετά αυστηρός και πιεστικός, να με κάνει να του μοιάσω ακόμα περισσότερο. Κάποια στιγμή, μετά από δύο χρόνια που υπήρχαν αρκετές αντιπαραθέσεις, με έπιασε και μου είπε “Είμαι ένας άνθρωπος με πάρα πολλά ελαττώματα, είναι λάθος να προσπαθώ να σε κάνω σαν κι εμένα, είσαι ελεύθερος””.

Οι δυο τους μίλησαν, επίσης, για τη σύγκριση που κάνει το κοινό μεταξύ των ίδιων και των πατεράδων τους, με τον Χάρη Βαρθακούρη να λέει: “Έχω ακούσει το “Καλός, αλλά δεν είναι σαν τον Πάριο”. Παλιά με πείραζε, με έπιανε το στομάχι μου. Όταν το ακούς συνέχεια λες “οκ, είναι μέσα στο παιχνίδι, θα το υποστώ”. Δεν το λένε πια. Ο πατέρας μου μου έχει πει ότι είμαι άτυχος που είμαι γιος του“.

Με τη σειρά του, στην ίδια ερώτηση, απάντησε και ο Γιάννης Βαρδής λέγοντας: “Ακόμα το ακούω, αλλά δεν με πείραζε ποτέ. Τον είχα πάρα πολύ ψηλά. Τον είχα τόσο ψηλά που δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να τον φτάσω. Έλεγα ότι είναι αυτός που είναι και είμαι αυτός που είμαι και τελειώνει εκεί η ιστορία. Εγώ θα αποδείξω με την ικανότητα και το ταλέντο μου να κάνω κάτι. Ο πατέρας μου είναι κάτι άπιαστο για μένα“.

Τέλος, ο Γιάννης Βαρδής παραδέχτηκε: Θεωρώ ότι σε κάποια γεγονότα, σε κάποια πράγματα, πρέπει να πάρω θέση. Επιβάλλεται να πάρω θέση, επιβάλλεται να υπερασπιστώ τον πατέρα μου, την οικογένειά μου, τα σύνορά μου. Εγώ πρέπει να απαντήσω σε κάποια πράγματα ακόμη κι αν είναι τρελά. Κάποιες φορές απαντάω, κάποιες όχι. Θυμώνω με την αδικία και το ψέμα. Εκεί μου γυρίζει το κεφάλι, είμαι τρένο ανεξέλεγκτο. Θυμώνω με ό,τι έχει να κάνει με τον πατέρα μου και την οικογένειά μου. Θεωρώ ότι έχουν αδικήσει τον πατέρα μου”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα