Καταγγελία: Δωρεά του ΔΟΜ αξίας 2εκ “ρημάζει” έξω από το ΚΥΤ της Μαλακάσας

Διαβάζεται σε 1'
Καταγγελία: Δωρεά του ΔΟΜ αξίας 2εκ “ρημάζει” έξω από το ΚΥΤ της Μαλακάσας
Eurokinissi

Δωρέα του ΔΟΜ, που θα μπορούσε να προσφέρει λύσεις στο θέμα της υγειονομικής περίθαλψης των μεταναστών, παραμένει ανενεργή.

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης είχε προχωρήσει σε δωρεά 8 νταλικών-πολυκλινικών προς χρήση στην ελληνική πολιτεία.

Ενα χρόνο μετά-και ενώ τα κατά τόπους ΚΥΤ αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα (και) με τη διαχείριση των ζητημάτων υγείας των μεταναστών, οι νταλίκες αυτές, που είναι πλήρως εξοπλισμένες, παραμένουν ανενεργές και παρατημένες έξω από το ΚΥΤ Μαλακάσας σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο NEWS 24/7.

Το άμεσο ερώτημα που τίθεται είναι το γιατί τα συγκεκριμένα οχήματα δεν έχουν αξιοποιηθεί. Δεν βρέθηκε προσωπικό; Δεν κρίθηκε ότι μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις; Υπήρξε απλώς αδιαφορία από τους υπευθύνους;

Είναι πάντως αξιοπερίεργο ότι μία δωρεά ύψους 2εκ ευρώ παραμένει ανενεργή και ότι τα οχήματα ρημάζουν την ίδια ώρα που πολλές φορές φαντάζει πολύ δύσκολο για τους μετανάστες-κατοίκους των ΚΥΤ να μεταφερθούν στα νοσοκομεία έστω και για μία απλή ακτινογραφία.

Οι νταλίκες-πολυκλινικές θα μπορούσαν, προφανώς, να δώσουν άμεσα λύσεις, προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας στους μετανάστες και μειώνοντας, ταυτόχρονα το φόρτο στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία έτσι και αλλιώς βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση στη μετά την πανδημία εποχή.

Αντ’ αυτού όμως παρατηρείται αδράνεια. Κρίμα είναι…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα