Glute makeover specialist: Υπάρχει η ιδιότητα που δηλώνει η Μαριλίνα του Survivor;

Διαβάζεται σε 3'
Glute makeover specialist: Υπάρχει η ιδιότητα που δηλώνει η Μαριλίνα του Survivor;
Η Μαριλίνα Βακονδίου δηλώνει glute makeover specialist. ΣΚΑΪ

Η Μαριλίνα Βακονδίου κέρδισε την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου που ασχολήθηκαν με το Survivor, χάριν του επαγγέλματος που δηλώνει. Υπάρχει ωστόσο, το glute makeover specialist;

Οι γλουτοί αφορούν το μεγαλύτερο μυ που έχουμε στο σώμα μας. Για την ακρίβεια, αφορούν τον μέγιστο γλουτιαίο (είναι υπεύθυνος για την επέκταση του ισχίου, την απαγωγή και την εξωτερική περιστροφή), τον μέσο γλουτιαίο (είναι υπεύθυνος για την απαγωγή του ισχίου και κάποια έκταση του ισχίου και την εξωτερική περιστροφή) και τον μικρό γλουτιαίο (είναι υπεύθυνος για απαγωγή ισχίου).

Δεδομένης της καθιστικής ζωής, όσο λιγότερο δουλεύουμε αυτήν την περιοχή τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αισθανόμαστε πόνο στα γόνατα, τους γοφούς ή την πλάτη, αδυναμία στους αστραγάλους και σφίξιμο στους καμπτήρες ισχίου.

Ως εκ τούτου, οι ασκήσεις ενδυνάμωσης των γλουτών μπορούν να μας βοηθήσουν να ζήσουμε απαλλαγμένοι από αυτά τα θέματα.

Όποιος ασκείται γνωρίζει πως υπάρχει πλήθος επιλογών, ως προς το πώς θα ‘δουλέψουμε’ αυτήν την περιοχή προς όφελος μας.

Η βαθιά κατανόηση της ανατομίας των γλουτών και της μυϊκής δράσης κάθε μυός που υπάρχει εκεί, προφανώς και βοηθά έναν ειδικό να επιλέγει καλύτερα ασκήσεις που στοχεύουν αυτούς τους μύες.

Το θέμα μας βέβαια, είναι αν υπάρχουν γυμναστές με ειδίκευση στους γλουτούς. Aν δηλαδή, το glute makeover specialist που δηλώνει η Μαριλίνα Βακονδίου, παίκτρια του Survivor υπάρχει ή το ανακάλυψε η 30χρονη.

Στις ΗΠΑ υπάρχει πιστοποίηση glute specialist

Στις ΗΠΑ υπάρχει ειδική πιστοποίηση glute specialist. Τη δίνει ο οργανισμός International Sports Sciences Association, που λειτουργεί ως εταιρεία εκπαίδευσης και πιστοποίησης για προπονητές φυσικής κατάστασης, personal trainers, προπονητές ενδυνάμωσης και προετοιμασίας, διατροφολόγους, προπονητές διατροφής και εκπαιδευτές αεροβικής.

Μάλιστα, αυτό το πρόγραμμα προσφέρεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο με έκπτωση. Η αξία του είναι στα 53 δολάρια το μήνα και τα μαθήματα διαρκούν ένα χρόνο.

Aυτά περιλαμβάνουν

  • Τάσεις και προπόνηση με επίκεντρο τον γλουτό (οι γυμναστές οφείλουν να είναι γνώστες των μυών των γλουτών και του συμπλέγματος οσφυοπυελικού ισχίου -προσαγωγοί, ορθός κοιλιακός, εξωτερικοί και εσωτερικοί λοξοί, εγκάρσια κοιλία και λαγονοψοΐτης) που παίζει μεγάλο ρόλο στην ενεργοποίηση των γλουτών. Είναι αυτοί που τους σταθεροποιούν, όπως σταθεροποιούν τους γοφούς και τη μέση)
  • Μοτίβα κίνησης
  • Αξιολογήσεις και έντυπα πελατών
  • Ασκήσεις ανατομίας και ενεργοποίησης, ενδυνάμωσης και υπερτροφίας
  • Συχνές δυσλειτουργίες ισχίου και γλουτών
  • Μάρκετινγκ, επικοινωνία και επαγγελματισμός ως γυμναστής γλουτών».

«Οι ενδιαφερόμενοι μαθαίνουν την επιστήμη πίσω από τη δημιουργία καλύτερων γλουτιαίων και πώς οι γυμναστές μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτές τις μυϊκές ομάδες, ώστε να δώσουν στους πελάτες τα καλύτερα αποτελέσματα» αναφέρει η ιστοσελίδα.

Κυκλοφορεί και σχετικό βιβλίο

Υπάρχει ebook με τίτλο Gluteboost Guide to Getting a Bigger Butt. Έχει μόλις 72 σελίδες, με λεπτομερείς πληροφορίες για το πώς μπορείτε να αυξήσετε τη μυική μάζα στους γλουτούς και να βελτιώσετε το σχήμα τους.

Περιλαμβάνει ποικιλία ασκήσεων και διάφορα διατροφικά tips που έγραψε ο Eric Anthony, πιστοποιημένος personal trainer και κόουτς διατροφής. Ό,τι επέλεξε να σημειώσει και να δώσει στον κόσμο, είναι βασισμένο στα τελευταία ευρήματα ερευνών επί της ανάπτυξης των γλουτιαίων μυών.

Μέχρι σήμερα έχει 100.000 downloads.

Το θέμα βέβαια, είναι πως για να δηλώσει κάποιος ειδικός, πρέπει να έχει τη σχετική πιστοποίηση. Τουλάχιστον στο εξωτερικό, γιατί στην Ελλάδα συχνά είμαστε ό,τι δηλώσουμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα