Η Gypsy Rose JAMIE MCCARTHY/GINA via AFP - Θεοδώρα Κρινή

Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ GYPSY ROSE ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΟΡΓΑΣΜΟ – Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Η ιστορία της Gypsy Rose Blanchard, η οποία οργάνωσε τη δολοφονία της μητέρας της. Το Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και η ζωή μετά τη φυλακή.

H Gypsy Rose Blanchard αποφυλακίστηκε, και αυτή τη στιγμή το όνομα της πρώην καταδίκου αποτελεί ένα από τα πιο hot θέματα συζήτησης στα social media.

Η Gypsy Rose Blanchard γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Louisiana με τη μητέρα της, Dee Dee, θεωρώντας για ολόκληρη τη ζωή της πως δεν είναι υγιής.

Η ίδια καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης το 2015, όταν δήλωσε ένοχη για τη δολοφονία της μητέρας της, ισχυριζόμενη ότι την κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά, πείθοντάς τη να παριστάνει ότι είναι άρρωστη.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ GYPSY ROSE BLANCHARD

Μεγάλωσε με τη μητέρα της, Dee Dee Blanchard, η οποία ισχυριζόταν πως η κόρη της είναι βαριά άρρωστη. Οι ισχυρισμοί αυτοί την οδήγησαν σε μια σειρά από διαγνώσεις και ιατρικές παρεμβάσεις, εγκλωβίζοντας το παιδί της μέσα στο σπίτι.

Η Dee Dee άρχισε να προσποιείται ότι η Gypsy είχε διάφορες ασθένειες, πείθοντας όλον τον κόσμο πως το παιδί της είναι ευάλωτο και πως πάσχει από μια σειρά νόσων.

Την είχε αναθρέψει από πολύ μικρή ηλικία, πηγαίνοντάς τη σε γιατρούς, επινοώντας αρρώστιες, τις οποίες η μικρή δεν είχε στην πραγματικότητα.

Η Gypsy ήταν ένα υγιέστατο παιδί.

Όταν γεννήθηκε, η Dee Dee ισχυρίστηκε ότι έχει άπνοια στον ύπνο.

Όταν η Gypsy ήταν 8 ετών, η μητέρα της ισχυριζόταν στους πάντες ότι η κόρη της έπασχε από λευχαιμία και μυϊκή δυστροφία. Από τότε η Gypsy περπατούσε με αναπηρικό αμαξίδιο και τρεφόταν με σωλήνα σίτισης.

Ο κατάλογος των ιατρικών προβλημάτων που η Dee Dee υποστήριζε πως αντιμετωπίζει η κόρη της συνεχίστηκε για όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της, με τον κατάλογο να περιλαμβάνει επιληπτικές κρίσεις, άσθμα, προβλήματα όρασης και ακοής.

Η Gypsy, λόγω της αρρωστημένης αυτής κατάστασης, έπαιρνε κάθε μέρα συνταγογραφημένα φάρμακα, έπρεπε να κοιμάται χρησιμοποιώντας αναπνευστική μηχανή, έκανε πολλαπλές επεμβάσεις στα μάτια της και αφαίρεσε τους σιελογόνους αδένες της. Τα δόντια της σάπισαν και αφαιρέθηκαν όλα με εξαγωγές.

Το κορίτσι μπορούσε να περπατήσει, να φάει και να λειτουργήσει κανονικά.

Δεν είχε καρκίνο, όπως ισχυριζόταν η μητέρα της και το κεφάλι της ήταν φαλακρό, μόνο επειδή η ίδια της η μητέρα το ξύριζε.

Ακόμη κι όταν η Gypsy έφτασε στην εφηβεία και μπορούσε να αντιληφθεί πλέον τα πάντα, η Dee Dee εξακολουθούσε να ισχυρίζεται ότι είναι άρρωστη και άρχισε να της λέει ψέματα για την ηλικία της.

Η Dee Dee κατάφερε όχι μόνο να πείσει την κόρη της, αλλά και τους γιατρούς οι οποίοι έκαναν τις εξετάσεις και τα χειρουργεία.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Dee Dee έπασχε από το σύνδρομο Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΜΙΝΧΑΟΥΖΕΝ ΔΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ

Στο σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου ένας φροντιστής προσπαθεί να κάνει ένα εξαρτώμενο άτομο να φαίνεται ψυχικά ή σωματικά άρρωστο για να κερδίσει την προσοχή.

Για να διαιωνίσει την ιατρική σχέση, ο φροντιστής παραποιεί τα συμπτώματα, λέει μονίμως ψέματα για την υγεία του θύματος, κατασκευάζει ενδείξεις, χειραγωγεί ή/και βλάπτει το εξαρτώμενο άτομο με δηλητήριο ή με αιχμηρά αντικείμενα.

Πέρα από την προσοχή που θέλουν να κερδίσουν, τα άτομα αυτά έχουν ακόμη ένα κίνητρο, το οποίο δεν είναι άλλο από τα χρήματα.

Ένα χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το σύνδρομο αυτό από τη σωματική κακοποίηση παιδιών είναι ο βαθμός σχεδιασμού της κατάστασης.

Το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου μπορεί να έχει πολλές μακροπρόθεσμες συναισθηματικές επιπτώσεις σε ένα παιδί. Η αναζήτηση προσωπικής ικανοποίησης μέσω της ασθένειας μπορεί έτσι να γίνει μια δια βίου διαταραχή σε ορισμένες περιπτώσεις. Από την άλλη, άλλες αναφορές αναφέρουν ότι οι επιζώντες του συνδρόμου Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου αναπτύσσουν αποφυγή ιατρικής θεραπείας, λόγω του ψυχολογικού τραύματος.

-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ GYPSY-

Όταν οι ιατρικές εξετάσεις έδειχναν ασαφή ή αντιφατικά αποτελέσματα σχετικά με τις διαγνώσεις της Gypsy, η Dee Dee σταματούσε να βλέπει τους συγκεκριμένους γιατρούς.

Η ίδια είχε εκπαίδευση σαν νοσοκόμα, εξηγούσε με λεπτομέρειες τα πλασματικά συμπτώματα της κόρης της στους γιατρούς και οι ίδιοι μετά από μερικά χρόνια την πίστευαν χωρίς να ελέγξουν τις αποδείξεις.

Η GYPSY ROSE ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΟΣΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ

Το 2011, όταν η Gypsy αντιλήφθηκε το σχέδιο της μητέρας της, προσπάθησε να διαφύγει από το σπίτι με έναν μεγαλύτερο άντρα που είχε γνωρίσει μέσω διαδικτύου.

Η Gypsy ήταν 19 τότε, αλλά η μητέρα της κατάφερε να τους βρει και να πείσει τον άντρα και την ίδια, ότι είναι 14 χρονών. Όταν γύρισαν σπίτι, σαν τιμωρία, της έσπασε το λάπτοπ, την ακινητοποίησε στο κρεβάτι, αρνιόταν να της δώσει φαγητό και τη χτυπούσε.

Σύντομα, η Gypsy κατάφερε να επιστρέψει στο διαδίκτυο.

Μέσα από μία χριστιανική ιστοσελίδα γνωριμιών, γνώρισε τον Nicholas Godejohn, τον μελλοντικό δολοφόνο της μητέρας της. Του είπε την αλήθεια για τις πράξεις της μητέρας της μετά από έναν χρόνο που μιλούσαν διαδικτυακά και κατέληξε να του ζητά να τη δολοφονήσει.

Ο Nicholas έπασχε από διαταραχή πολλαπλών προσωπικοτήτων και ισχυριζόταν ότι η μία του προσωπικότητα, ο Victor ήταν κακός και θα μπορούσε να το κάνει.

Τον Ιούνιο του 2015, ο Nicholas μαχαίρωσε τη Dee Dee στο ίδιο της το σπίτι, ενώ η Gypsy περίμενε με τα αυτιά καλυμμένα στο μπάνιο.

“That bitch is dead!”, έγραφε η δημοσίευση από τον λογαριασμό που μοιράζονταν μητέρα και κόρη στο Facebook. Αυτό το ποστ οδήγησε τους αστυνομικούς στο σπίτι του Nicholas στο Winscosin, όπου συνέλαβαν τον ίδιο και την συνεργό του.

Η Gypsy μετά από χρόνια κακοποίησης, είχε πειστεί ότι κανένας δεν θα την πίστευε. Για αυτό τον λόγο προχώρησε σε αυτή την πράξη.

«Δεν μπορούσα απλώς να πηδήξω από το αναπηρικό καροτσάκι, γιατί φοβόμουν και δεν ήξερα τι θα έκανε η μητέρα μου. Δεν είχα κανέναν να εμπιστευτώ», εξήγησε αργότερα η ίδια.

Η νεαρή ομολόγησε την ενοχή της για φόνο δεύτερου βαθμού και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση. Την ίδια ώρα, ο Nicholas κρίθηκε ένοχος για φόνο πρώτου βαθμού το 2018 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Όταν η Gypsy ερωτήθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη φυλακή αν είναι χαρούμενη που η μητέρα της είναι νεκρή, η ίδια είπε: «Χαίρομαι που έχω βγει από αυτή την κατάσταση, αλλά δεν είμαι χαρούμενη που πέθανε».

Σημειώνεται ότι έναν περίπου χρόνου πριν αποφυλακιστεί, η ίδια παντρεύτηκε τον μεγάλο της έρωτα, Ryan Scott Anderson.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

Η Gypsy εξέτισε το 85% της ποινής της και αποφυλακίστηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2023, έχοντας εκτίσει τα 7 από τα 10 χρόνια κάθειρξης που της είχαν επιβληθεί. Μέσα από τη φυλακή είχε δώσει αρκετές συνεντεύξεις, με πιο πρόσφατη αυτή στο περιοδικό People.

Μεταξύ άλλων είχε πει: «Κανείς δεν θα με ακούσει ποτέ να λέω ότι χαίρομαι που πέθανε ή είμαι περήφανη για αυτό που έκανα. Το μετανιώνω κάθε μέρα».

Για τον περισσότερο κόσμο, η 32χρονη πλέον Gypsy είναι το θύμα αυτής της υπόθεσης κι όχι η δολοφόνος.

Οι χρήστες του διαδικτύου και κυρίως του TikTok ξαναέφεραν την υπόθεση της Gypsy στην επιφάνεια, δημοσιεύοντας καθημερινά βίντεο που μιλούν για την ιστορία της.

Την ίδια ώρα, η Gypsy, ως TiktToker πια, ασχολείται με την ευαισθητοποίηση για το Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου.

Μάλιστα, μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, η 32χρονη έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερα από 42 εκατομμύρια like στο TikTok, ενώ οι ακόλουθοί της ξεπερνούν τα 9 εκατομμύρια. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα