Αγία Παρασκευή: Στον Ανακριτή δύο ανήλικοι για την επίθεση στον 14χρονο

Διαβάζεται σε 3'
Αγία Παρασκευή: Στον Ανακριτή δύο ανήλικοι για την επίθεση στον 14χρονο
iStock

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας προχώρησε σε σχηματισμό ξεχωριστή δικογραφίας για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των γονέων τους για την υπόθεση bullying.

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα ασκήθηκε σε βάρος δύο ανηλίκων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε 14χρονο στην Αγία Παρασκευή απειλώντας τη ζωή του. Ξεχωριστή δικογραφία για τους γονείς.

Συγκεκριμένα, τους αποδόθηκαν οι πράξεις της ληστείας από κοινού (κακούργημα), της απλής σωματικής βλάβης από κοινού (πλημμέλημα), της παράνομης βίας από κοινού (πλημμέλημα), της παράβασης του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα από κοινού (πλημμέλημα) και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού (πλημμέλημα).

Οι ανήλικοι θα βρεθούν σύντομα να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Ανηλίκων, στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία προκειμένου να απαντήσουν στις κατηγορίες τόσο ως προς τις απειλές κατά του ανήλικου όσο και ως προς τη βιντεοσκόπηση του επεισοδίου.

Εκτός των δύο που έχουν αναγνωριστεί, οι αρχές αναζητούν έναν τρίτο ανήλικο, ο οποίος ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική Δικαιοσύνη έχει θέσει στο μικροσκόπιο τυχόν πράξεις και παραλείψεις των γονέων των κατηγορούμενων παιδιών. Συγκεκριμένα, ήδη έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία στην οποία ερευνάται μεταξύ άλλων το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων σε βαθμό πλημμελήματος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό άγριου bullying σε βάρος του 14χρονου σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιανουαρίου, στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε το παιδί και οι γονείς του στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής, τρεις επίσης ανήλικοι δράστες -ο ένας εκ των οποίων συμμαθητής του θύματος, ο δεύτερος ένας 16χρονος που αναγνώρισε και ο τρίτος άγνωστο σε εκείνο πρόσωπο- τον ακολούθησαν όταν έβγαλε το σκυλάκι του βόλτα κοντά στο σπίτι του, επί της οδού Λυκείου.

Τότε, ο συμμαθητής του τον πλησίασε και του είπε «έλα λίγο πιο απόμερα» και στη συνέχεια ο 16χρονος τον ακινητοποίησε κάνοντας του κεφαλοκλείδωμα, ενώ ο τρίτος της παρέας -και άγνωστος στο θύμα δράστης- βιντεοσκοπούσε τις αρρωστημένες τους πράξεις.

Στη συνέχεια, αφού τον έψαξαν αν έχει πάνω του κινητό τηλέφωνο ή χρήματα, του αφαίρεσαν τα παπούτσια. Μάλιστα, του άρπαξαν για λίγο τον σκύλο και τον γρονθοκόπησαν, απειλώντας τον ότι θα τον χάσει και δεν θα τον ξαναδεί, για να τον υποχρεώσουν να τους ακολουθήσει ξυπόλητος στον δρόμο και να τον διαπομπεύσουν.

Δεν σταμάτησαν ούτε εκεί όμως. Τον ανάγκασαν, πάντα με απειλές προς τον ίδιο και το σκυλάκι του, να γονατίσει και να αναφερθεί με υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε δύο κοπέλες και το βίντεο το ανέβασαν στα social media.

Οι δράστες φεύγοντας, τον απείλησαν ότι αν μιλήσει σε κανέναν για όλα αυτά, θα τον μαχαιρώσουν και μάλιστα τού είπαν πως ο τρίτος της παρέας είχε πιστόλι και θα τον σκότωνε.

Το προηγούμενο βράδυ, όπως παραδέχτηκαν οι ίδιοι οι δράστες στο θύμα, είχαν πάει πάλι έξω από το σπίτι του και είχαν λερώσει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του πατέρα του και πέταξαν αυγά στα παράθυρα του διαμερίσματός του, πράξεις που όντως είχαν γίνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα