Sinead O’Connor: Μόλις αποκαλύφθηκε η αιτία του θανάτου της

Διαβάζεται σε 3'
Sinead O’Connor: Μόλις αποκαλύφθηκε η αιτία του θανάτου της
Η Sinead O'Connor το 2011 AP

Ο θάνατος της Sinead O’Connor είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση, καθώς είχε ακολουθήσει τον τραγικό θάνατο του 17χρονου γιου της, γεγονός που την συνέτριψε.

Ανακοινώθηκε (επιτέλους) η αιτία θανάτου της Sinead O’Connor (Σινέντ Ο΄ Κόνορ), έξι μήνες μετά τον θάνατο της Ιρλανδής τραγουδίστριας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών.

Η ερμηνεύτρια του “Nothing Compares 2 U” (τραγούδι του Prince) πέθανε στις 26 Ιουλίου 2023, με την αστυνομία να ενημερώνει ότι βρέθηκε “χωρίς τις αισθήσεις της” και “κηρύχθηκε νεκρή επί τόπου” σε “διεύθυνση κατοικίας” στο Herne Hill του Λονδίνου.

Τότε δεν είχε ανακοινωθεί καμία αιτία θανάτου, αλλά ο ιατροδικαστής απεφάνθη την Τρίτη (9 Ιανουαρίου) ότι η O’Connor πέθανε από φυσικά αίτια.

Sinead O’Connor – Πέθανε από φυσικά αίτια

Ένας εκπρόσωπος του Southwark Coroners Court δήλωσε στη MailOnline: “Επιβεβαιώνεται ότι η κα O’Connor πέθανε από φυσικά αίτια. Ως εκ τούτου, ο ιατροδικαστής έχει παύσει την εμπλοκή του στο θάνατό της“.

Θυμίζουμε ότι ο θάνατός της προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση, ενώ ήταν μόλις πριν 18 μήνες, τον Ιανουάριο του 2022 που η διάσημη καλλιτέχνιδα ανακοίνωνε τον θάνατο του 17χρονου γιου της με ένα σπαρακτικό μήνυμα στα social media.

Sinead O'Connor Antonio Calanni, File/AP Photo

Ο ομορφος γιός μου, ο Νέστα Αλι Σέιν Ο’ Κόνορ, το φως της ζωής μου, αποφάσισε να τερματίσει τον επίγειο αγώνα του. Τώρα βρίσκεται με το Θεό. Να μην ακολουθήσει κανείς το παράδειγμά του. Μωρό μου, σ’ αγαπώ τόσο πολύ“, είχε γράψει.

Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια από το Δουβλίνο κυκλοφόρησε 10 άλμπουμ, ενώ το τραγούδι της “Nothing Compares 2 U” έγινε παγκόσμιο νούμερο ένα σινγκλ το 1990 από τα Μουσικά Βραβεία Billboard.

Πρόσφατα το όνομα της Σινέντ Ο΄ Κόνορ ήρθε ξανά στην επικαιρότητα λόγω του θανάτου του φίλου της, θρύλου της ιρλανδικής μουσικής και frontman των The Pogues, Shane MacGowan. Στο The Red Hand File αφιερωμένο στον Shane, ο κοινός τους φίλος Nick Cave είχε αναφερθεί και στη φιλία του frontman των Pogues με τη Sinéad O’Connor: “Η Sinéad είπε κάποτε για τον Shane: “Είναι ένας άγγελος. Ένας πραγματικός άγγελος”. Αν αυτό ισχύει ή όχι, ποιος μπορεί να το πει; Αλλά ο Shane ήταν ευλογημένος με ένα ασυνήθιστο πνεύμα καλοσύνης και μια βαθιά αίσθηση του τι είναι αληθινό, η οποία ενισχύθηκε παραδόξως μέσα στη συντριβή του, την ανθρωπιά του. Μπορούμε να πούμε γι’ αυτόν με βεβαιότητα, “ήταν αγαπητός στη γη”, και η Sinéad επίσης – πραγματικά αγαπητή και λείπει πολύ, και οι δύο.

Σε ηλικία 51 ετών και μετά από έναν εξαιρετικά σοβαρό νευρικό κλονισμό αποφάσισε να αλλάξει θρησκεία, να ασπαστεί το Ισλάμ και να μας επανασυστηθεί ως Σουχάντα Νταβίτ. Το γεγονός είχε κοινοποιήσει τότε η ίδια με αναρτήσεις στους λογαριασμούς της στα social media. Η Ιρλανδή τραγουδίστρια είχε ανέκαθεν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με το ζήτημα της θρησκείας.

Το 1992 είχε προκαλέσει την οργή των Καθολικών, σχίζοντας κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής μια φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, λέγοντας τη φράση “Πολεμήστε τον αληθινό εχθρό“.Έκτοτε η ζωή της ακολούθησε παράξενα μονοπάτια. Η καριέρα της πήρε την κατιούσα, ενώ και η προσωπική της ζωή αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα