Ανδρουλάκης: Ανοιχτός σε συνεργασίες τύπου Δούκα

Διαβάζεται σε 2'
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης Eurokinissi @Γιώργος Κονταρίνης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν αποκλείει κάποιου τύπου συνεργασία με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις της Βουλής.

Για την πιθανότητα συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων αλλά και το επικείμενο νοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο Open ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν φάνηκε ιδιαίτερα ζεστός για κομματική συνέυρεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για συνεργασίες τύπου Δούκα στο Δήμο της Αθήνας.

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «διαφωνώ με τη συγκόλληση κομμάτων» και έσπευσε να τονίσει ότι “το 14% και το 12% δεν κάνουν 55%”.

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια επεσήμανε ότι “εμείς δεν θα δέσουμε τα κορδόνια της Νέας Δημοκρατίας», ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά και άφησε να εννοηθεί ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ συνολικά θα αποφασιστεί από την κοινοβουλευτική του ομάδα. «Το θέμα δεν είναι να ακολουθούμε τη λογική των πυροτεχνημάτων. Το θέμα είναι κάποια παιδιά να μην ζουν μια ζωή στα ιδρύματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

“Η θέση μας είναι εδώ και πολλά χρόνια η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Ό,τι θέμα αφορά στην τεκνοθεσία και την υιοθεσία, το κριτήριο μας θα είναι ο απόλυτος σεβασμός στο συμφέρον του παιδιού και τα δικαιώματά του. Θα περιμένουμε να ακούσουμε τις σημερινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και στη Βουλή θα κριθούμε όλοι μας» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης ως προς τον *γάμο των ομόφυλων ζευγαριών* και συμπλήρωσε με φόντο τις αντιδράσεις βουλευτών και Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας ότι «δεν θα μεταβιβάσει ο κ. Μητσοτάκης τα εσωκομματικά του προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ” συνέχισε.

Μίλησε, επίσης, και τις υποκλοπές: «Η σημερινή εισαγγελέας της ΕΥΠ δικαιώνει την προηγούμενη εισαγγελέα της ΕΥΠ για την παρακολούθηση εμού και της μισής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και δεν ανοίγει μύτη» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με την απόφαση αρχειοθέτησης του πειθαρχικού ελέγχου εναντίον της Βασιλικής Βλάχου για το σκάνδαλο.

«Αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να κλείσει με συγκάλυψη, καταλαβαίνω ποιες είναι οι αγωνίες του Πρωθυπουργού» πρόσθεσε υπενθυμίζοντας την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ με τη σύμπραξη του κόμματος του κ. Βελόπουλου προκειμένου να μπει φρένο στην έρευνα της ανεξάρτητης αρχής για την τεκμηρίωση του ενιαίου κέντρου παρακολουθήσεων predator-ΕΥΠ.

Ως προς την ακρίβεια τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά μένει αμέτοχη: “Πρόκειται για μία κυβέρνηση των σούπερ μάρκερ” είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα