Βασίλειος Κωστέτσος: Το πρόβλημα των πολιτικών είναι η ομοφυλοφιλία και όχι ο γάμος ομοφύλων

Διαβάζεται σε 3'
kostetsos
Βασίλειος Κωστέτσος Papadakis Press

Ο Βασίλειος Κωστέτσος πήρε θέση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την τεκνοθεσία και τις “υποκριτικές” αντιρρήσεις των Ελλήνων.

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και το ζήτημα της τεκνοθεσίας, το οποίο αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα και έχει τεθεί σε δημόσιο διάλογο τις τελευταίες ημέρες, μετά και την εξαγγελία του νομοσχεδίου, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, με τον Βασίλειο Κωστέτσο να είναι ανάμεσα στους καλεσμένους.

Ο γνωστός σχεδιαστής ρούχων υψηλής ραπτικής μίλησε για το νομοσχέδιο αλλά και τις επιφυλάξεις και αντιρρήσεις που διατυπώνονται από τον πολιτικό και όχι μόνο κόσμο, υποστηρίζοντας ότι ήταν κάτι που, αντικειμενικά και υποκειμενικά, έτσι έπρεπε να γίνει, καθώς “είναι ένα θέμα που απασχολεί ένα κομμάτι της κοινωνία μας, που πρέπει να καλυφθεί νομικά και είναι κάτι παγκόσμιο“.

“Αυτό που έχω δει αυτές τις μέρες και που ακούω, και δη από πολιτικούς που έχουν εκλεγεί και έχουν ζητήσει την ψήφο των Ελλήνων, βλέπω ότι το πρόβλημα των πολιτικών είναι η ομοφυλοφιλία και όχι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Εκεί εστιάζουν. Και γενικά στην κοινωνία υπάρχει μία επανάσταση στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, το οποίο δεν έχει λυθεί ακόμα”, είπε αρχικά.

Όσο για το θέμα της παρένθετης μητέρας, σχολίασε πως “το να κάνεις ένα παιδί με παρένθετη μητέρα σημαίνει ότι πρέπει να έχεις κάποια λεφτά. Δεν το κάνεις έτσι. Θα πηγαίνουν λοιπόν και θα κάνουν παιδιά στο εξωτερικό και θα τα εισάγουν στην Ελλάδα”.

Στη συνέχεια ο Βασίλειος Κωστέτσος έκανε λόγο για “πόλεμο κατά της διαφορετικότητας“, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που εκφράζονται αλλά και στο ότι οι 6 στους 10 Έλληνες, βάσει δημοσκοπήσεων, διαφωνούν με τον γάμο των ομόφυλων.

Είναι τραγικό, το να με ενοχλεί τι θα κάνει ο συνάνθρωπός μου. Είναι πολύ υποκριτικό. Τους ενοχλεί η διαφορετικότητα και μάλιστα είναι σύνηθες στην Ελλάδα να κρύβεται αυτή η διαφορετικότητα […] Πρέπει να τελειώσουν αυτά τα στερεότυπα, γιατί δεν μπορούμε να λέμε ότι προχωράμε και ζούμε στην Ευρώπη και ξαφνικά είναι κάποια πράγματα που μας φέρνουν στον Μεσαίωνα.

Επίσης είναι υποκριτικό που αντιδρούν κάποιοι με τον γονέα 1 και γονέα 2. Εμένα η μητέρα μου με μεγάλωσε με πολλή αγάπη. Υπάρχουν μητέρες που δεν μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αγάπη και το έχουμε δει. Εγώ θα μπορούσα να μεταφέρω την αγάπη που έχω λάβει σε ένα παιδί. Το παιδί μου όμως δεν θα μπει στην κρεβατοκάμαρά μου, όπως εγώ δεν μπήκα στην κρεβατοκάμαρα των γονιών μου, είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας οι ομοφυλόφιλοι. Το θέμα δεν είναι εκκλησιαστικό, είναι καθαρά νομικό”, τόνισε ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα