Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: “Δεν θα ομολογήσω κάτι που δεν έκανα” λέει ο 39χρονος

Διαβάζεται σε 2'
gynaikoktonia
Μεταγωγή στον Εισαγγελέα των δύο κατηγορούμενων για τη γυναικοκτονία της 41χρονης εγκύου

Το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης πέρασαν σήμερα ο 39χρονος και ο 34χρονος φίλος του που κατηγορούνται για τη γυναικοκτονία της 41χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Η Γεωργία ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχα στον κόσμο. Δεν πρόκειται να ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει“. Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 39χρονου συντρόφου της Γεωργίας, ο οποίος μαζί με τον 34χρονο φίλο του, απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του 4ου Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης, για τη γυναικοκτονία της 41 ετών εγκύου, η σορός της οποίας βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα σε δασική περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, στα όρια των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της.

Ο 39χρονος πέρασε το κατώφλι του δικαστικού Μέγαρου Θεσσαλονίκης λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου (13/01) και δεν διαφοροποιήθηκε από τα όσα υποστήριξε στην προανακριτική του απολογία, υποστηρίζοντας πως “η Γεωργία ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχα στον κόσμο. Δεν πρόκειται να ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Εκείνο το βράδυ ήπια τρία υπνωτικά χάπια και δεν κατάλαβα τίποτα, ξύπνησα την άλλη μέρα το πρωί. Δεν είμαι αυτός που απεικονίζεται στα βίντεο”.

Από την πλευρά του ο 34χρονος φίλος και συνεργός του ανέφερε πως “ήμουν εκεί για την ακινητοποιήσουμε επειδή δέχτηκα την πρότασή του να κάνουμε μια ψεύτικη ληστεία χωρίς να πάθει τίποτα η κοπέλα. Όταν πήρε το μαχαίρι στα χέρια του ο σύντροφός της μου ζήτησε να φύγω από το σπίτι. Βγήκα από την οικοδομή, περίμενα στο αυτοκίνητο και τότε ήρθε να μου πει ότι τη σκότωσε“.

Τι υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι για τη γυναικοκτονία

Προανακριτικά, ο πρώτος φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενοχοποιώντας τον φίλο του για τη δολοφονία της συντρόφου του. «Δεν έχω καμία συμμετοχή, δε γνώριζα τίποτα, ήμουν σπίτι και κοιμόμουν. Προφανώς τα έκανε όλα ο φίλος μου, αφού υπέδειξε το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα» φέρεται να είπε, εξεταζόμενους από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη, ο συγκατηγορούμενός φίλος του – κατά πληροφορίες – αποδέχθηκε μόνο τη συμμετοχή του στη ληστεία, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα