Δεν φαντάζεσαι ποιο τραγούδι ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 4 δισ. streams στο Spotify

Διαβάζεται σε 2'
Δεν φαντάζεσαι ποιο τραγούδι ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 4 δισ. streams στο Spotify
PIXABAY

Μέχρι σήμερα τα περισσότερα streams όλων των εποχών είχε το τραγούδι “Shape of you” του Εντ Σίραν.

Το “Blinding lights” του Weeknd έσπασε κάθε ρεκόρ στο Spotify καθώς κατάφερε να γίνει το πρώτο τραγούδι που ξεπέρασε τα 4 δισεκατομμύρια streams.

Μέχρι σήμερα, τα περισσότερα streams όλων των εποχών είχε το τραγούδι “Shape of you” του Εντ Σίραν, ωστόσο το “Blinding lights” του Weeknd το ξεπέρασε, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στο Variety.

Στο top 10 υπάρχουν δύο singles του Καναδού τραγουδιστή, καθώς το “Starboy“, που κυκλοφόρησε το 2016, βρίσκεται στην έκτη θέση με σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια streams.

Όπως διαβάζουμε στο Variety, αυτό σημαίνει σίγουρα πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια για τον δημιουργό του τραγουδιού. Ο Καναδός καλλιτέχνης που το πραγματικό του όνομα είναι Abel Tesfaye και έχει καταγωγή από την Αιθιοπία, παίρνει μεγάλο μερίδιο των χρημάτων, αλλά πιθανότατα όχι όλα τα κέρδη.

Στο τραγούδι συμμετείχαν τέσσερις συν-παραγωγοί – ο Max Martin (ο πιο επιτυχημένος τραγουδοποιός/παραγωγός των τελευταίων 30 ετών), ο Oscar Holter, ο Ahmad Balshe (γνωστός και ως ράπερ Belly) και ο Jason “DaHeala” Quenneville – και ο καθένας τους παίρνει ένα μερίδιο που δεν έχει γίνει γνωστό.

Από την πλευρά του, ο Weeknd δήλωσε πως: “δεν θα σταματήσω ποτέ να αισθάνομαι μετριοφροσύνη για οτιδήποτε δημιουργώ και φτάνει σε εκατομμύρια ανθρώπους πόσω μάλλον δισεκατομμύρια!» Συμπλήρωσε πως είναι ευγνώμων που αυτό το τραγούδι κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ότι θέλουν να το ξανακούσουν.

Ο Weeknd – μόλις 33 ετών – είναι ο νούμερο 1 καλλιτέχνης στο Spotify με 113,5 εκατομμύρια ακροατές σε μηνιαία βάση, καθώς πέρασε την Τέιλορ Σουίφτ σε αυτό τον τομέα, η οποία έχει 107,7 εκατομμύρια ακροατές τον μήνα. Υπενθυμίζεται ότι η Τέιλορ Σουίφτ είχε τα περισσότερα streams στην πλατφόρμα το 2023.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο The Weeknd έσπασε άλλο ένα ρεκόρ για τη μεγαλύτερη προσέλευση στο στάδιο Wembley στο πλαίσιο της πρόσφατης περιοδείας του “After Hours ‘Til Dawn” Tour.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα