Η σειρά στην Εξεταστική και ένα βέτο που ίσως αίρεται

Διαβάζεται σε 3'

Η πρόεδρος των ευρω-σοσιαλιστών φαίνεται να συζητά την σχέση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην Βουλή η διερεύνηση του δυστυχήματος στα Τέμπη γίνεται ολοένα και πιο προβληματική.

Σειρά

Αν υπάρχει κάτι που απέδειξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη είναι το πόσο μεγάλη σημασία έχει η …χρονική σειρά των πραγμάτων.

Όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς η κυβερνητική πλειοψηφία αφού εξέτασε κάποιους υπουργούς Μεταφορών, παλιότερων ετών, μεταπήδησε στην εξέταση άλλων μαρτύρων. Αφήνοντας δηλαδή απ’ έξω τα δύο πιο σημαντικά πολιτικά πρόσωπα: Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Χρήστο Σπίρτζη, τους δύο τελευταίους υπουργούς.

Δεν γνωρίζουμε φυσικά τι θα πουν όταν θα εξεταστούν ως μάρτυρες. Αυτό όμως που διαφαίνεται είναι πως έτσι όπως πάει το πράγμα θα γνωρίζουν τι έχουν πει όλοι οι υπόλοιποι μάρτυρες. Προετοιμάζοντας προφανώς κατάλληλα τις παρεμβάσεις τους.

Προφανώς δεν είναι και η καλύτερη τακτική για μια επιτροπή που – υποτίθεται – θέλει να εντοπίσει τυχόν πολιτικές ευθύνες; Δεν νομίζετε;

Τέλος στο βέτο;

Με χαρά φαίνεται να γίνεται αποδεκτή σε όσους στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν την ένταξη στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών η συνέντευξη που παραχώρησε η πρόεδρός τους, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ.

Ιδίως στο σημείο που αναφέρει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει πού βρίσκεται και πού θέλει να ανήκει μετά τις Ευρωεκλογές». Όπως σχολιάζουν στελέχη του χώρου η δήλωση αυτή βάζει τέλος στα σενάρια που καταγράφθηκαν για βέτο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ σε μία τέτοια εξέλιξη. Αφήνοντας τον δρόμο ορθάνοιχτο.

Βέβαια τις σχετικές αποφάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις λάβει πριν από τις ευρω-εκλογές. Αφού σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο Στέφανος Κασσελάκης το ζήτημα αυτό θα «κλείσει» στο Συνέδριο του κόμματος που έχει οριστεί για τα τέλη Φεβρουαρίου.

Τώρα βέβαια ποιος ξέρει τι μπορεί να είχε στο μυαλό της η πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών όταν προσδιόρισε τον χρόνο για «μετά τις ευρωεκλογές». Ίσως τίποτε, ίσως πολλά…

Κόλπα για τα άτομα με αναπηρίες

Λογιστικά κόλπα ώστε να αποκλειστούν από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» τα άτομα με αναπηρία φαίνεται πως εντόπισαν η Καλλιόπη Βέτα (τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ) και η Κατερίνα Νοτοπούλου (τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής).

‘Όπως αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι δύο βουλεύτριες της αντιπολίτευσης «η Κυβέρνηση αυξάνει μεν το ποσό για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα στα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, αποκλείει όμως από την ευνοϊκή ρύθμιση συμπολίτες με μικρότερο ποσοστό αναπηρίας».

Επίσης σημειώνουν πως «αποκλείει έμμεσα από το πρόγραμμα τις οικογένειες οι οποίες αποτελούνται από δύο ή και περισσότερα άτομα με αναπηρία» ενώ «δεν προβλέπεται η δυνατότητα κάλυψης των εξόδων των  συνοδών δικαιούχων /ωφελούμενων, το δε καταβαλλόμενο ποσό στο δικαιούχο,  δεν επαρκεί για την κάλυψη της ανάγκης ύπαρξης συνοδού».

Προφανώς κάποιος στην κυβέρνηση έκανε τους …σωστούς υπολογισμούς. Έτσι ώστε και επικοινωνιακά να «πουλήσει» αύξηση των κονδυλίων κα να καταφέρει να περικόψει δικαιούχους. Σε κάτι τέτοια άλλωστε φαίνεται … η αριστεία.

Μαθήματα

Ενώ πληθαίνουν οι φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ για το πόσο ατυχείς ήταν οι χειρισμοί του Στέφανου Κασσελάκη στην υπόθεση του νομοσχεδίου των ομόφυλων ζευγαριών, ο Διονύσης Τεμπονέρας, μάλλον …δίνει μαθήματα με τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις για το πώς έπρεπε να είναι οι χειρισμοί αυτοί.

Απαντώντας σε τηλεοπτικό ερώτημα για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε απλά πως αυτή την στιγμή το μόνο νομοθετικό κείμενο που έχει δει το φώς της δημοσιότητας είναι η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκαθαρίζοντας φυσικά πως το κόμμα του «από θέση αρχής είναι υπέρ της ελεύθερης συμβίωσης των ανθρώπων».

Δεν ήταν και …πολύ δύσκολο! Μια σχεδόν αυτονόητη στάση εάν στοιχειωδώς κανείς έχει πολιτική αντίληψη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα