Οι αναμνήσεις του Μητσοτάκη και τα εγκαίνια της κόντρας ΚΚΕ – Νέας Αριστεράς

Διαβάζεται σε 3'

Ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια θα αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης “στα αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο πρωθυπουργός θυμήθηκε το πώς ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα.

Αναμνήσεις

Τις απαρχές της πολιτικής του καριέρας θυμήθηκε τις προάλλες ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του στην Αγία Παρασκευή. Μάλιστα κλείνει φέτος 20 χρόνια στην ενεργό πολιτική.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ήρθαν στο μυαλό οι «ημέρες που πολιτευόμουν ως βουλευτής της ενιαίας τότε Β΄ Αθηνών. Μάλιστα ίσως κάποιοι παλιοί φίλοι να θυμάστε ότι ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή ακριβώς πριν από 20 χρόνια, το 2004.Χαίρομαι πολύ που σε αυτή την πολύ μεγάλη διαδρομή, με πολλές διακυμάνσεις, κατάφερα και κράτησα καλούς φίλους».

Η φράση «πολλές διακυμάνσεις» είναι βέβαια μάλλον ευγενική για να περιγράψει κανείς μεταξύ άλλων και τα χρόνια που ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά όπως και τα χρόνια του μνημονίου. Τότε δηλαδή που ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ τάσσονταν μεταξύ άλλων και υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο. Θέση που πολύ πιθανά διαθέτει ακόμα.

Όπως είπε και ο ίδιος όμως πέρασαν 20 χρόνια. Πολύ περίεργα χρόνια θα λέγαμε…

Άντε βρες

Άντε να βρεις τώρα ποιόν εννοούσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης όταν μίλησε επικριτικά για όσους αντιτίθενται στην ισότητα στον γάμο και των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ: «Το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά, είναι υπέρ της ισότητας στον πολιτικό γάμο. Αυτό υπερασπιζόμαστε. Καταλαβαίνουμε, βέβαια, ότι υπάρχουν κάποιοι πονηροί που προσπαθούν να χτίσουν καριέρες πάνω σε αντιλήψεις οι οποίες είναι ψεκασμένες».

Άραγε τα είπε για την Νέα Δημοκρατία; Για το ΣΥΡΙΖΑ; Για το ΚΚΕ ίσως; Ποτέ δεν ξέρεις ίσως να εννοούσε και κάποιες φωνές στο εσωτερικό του κόμματός του.

Δεν τη γλύτωσε

Δεν την …γλύτωσε ο Στέφανος Κασσελάκης από τον Δημήτρη Κουτσούμπα στην παρέμβαση που έκανε χθες στην Βουλή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, στην οποία αναφέρθηκε και στον νόμο σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αρχικά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τον μονοθεματικό τρόπο που έχει εισάγει τον πολιτικό διάλογο για το θέμα λέγοντας πως «δώσατε την ευκαιρία να προβάλλονται σκοταδιστικές απόψεις από διάφορους αντιδραστικούς, ακροδεξιούς για το θεσμό της οικογένειας που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα ως μηχανή αναπαραγωγής παιδιών».

Συνέχισε όμως μιλώντας για «διάφορες άλλες ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές απόψεις περί κοινωνικής κατασκευής του φύλου, που φτάνουν να αμφισβητούν ακόμα και την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα και που οδηγούν ακόμα και σε εμπόριο παιδιών, παραγγελίες παιδιών, ευγονική στην πράξη όπως είχε δηλώσει και υπονόησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Εγκαίνια

Πάντως και το ΚΚΕ δεν …γλύτωσε την κριτική του κόμματος της Νέας Αριστεράς που σχεδόν άμεσα απάντησε στις θέσεις που εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο νέος εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Κωστής Καρπόζηλος σχολίασε πως «ακούγοντας σήμερα τον κύριο Κουτσούμπα στη Βουλή, θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στην θέση του τον κύριο Σαμαρά ή έναν συντηρητικό ιεράρχη. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι «ο γάμος ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση μητρότητας και πατρότητας»».

Συνέχισε επισημαίνοντας πως «το Κομμουνιστικό Κόμμα επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας καταφεύγοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις απέναντι στο δικαίωμα των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων, στη νομική αναγνώριση της σχέσης τους και στην τεκνοθεσία».

Δεν είναι απίθανο πάντως η αντίδραση αυτή της Νέας Αριστεράς να εγκαινιάσει μια έντονη πολιτική κόντρα μεταξύ ΚΚΕ και Νέας Αριστεράς. Ιδίως αν σκεφτεί κανείς πως αμφότεροι οι σχηματισμοί απευθύνονται σε ψηφοφόρους «στα αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ. Είδωμεν

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα