Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές του κρεοπώλη

Διαβάζεται σε 3'
Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές του κρεοπώλη
GLOMEX

Απολογείται τη Δευτέρα 22/1 ο 50χρονος κρεοπώλης, που είναι ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Γιατί τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν τον δικαιώνουν.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του 50χρονου κρεοπώλη, που συνελήφθη για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, δεν δικαιώνουν τα όσα στηρίζει μέχρι τώρα.

Ο κρεοπώλης στις πιέσεις των αρχών επικαλέστηκε ότι είχε κενά μνήμης λόγω χρήσης ουσιών. Ωστόσο, από τις τοξικολογικές εξετάσεις, όπως μετέδωσε το Star, προέκυψε ότι δεν είχε κάνει χρήση καμίας ουσίας, άρα το αφήγημά του καταρρίπτεται.

Υπενθυμίζεται πως ο κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Μπάμπη και θεωρείτο ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση. Το ένταλμα σε βάρος του αφορά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο και ήδη έχουν κινηθεί οι ποινικές διαδικασίες.

Μεσολόγγι: Πώς παρέσυρε τον Μπάμπη σε απόμερη περιοχή

Ένα σημαντικό ερώτημα που ανακύπτει είναι το πώς κατάφερε να παρασύρει ο κρεοπώλης τον νεαρό άνδρα σε μια περιοχή τελείως σκοτεινή και απόμερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, το θύμα έκανε τις προηγούμενες ημέρες αναζητήσεις από το κινητό του με θέμα “πώς εντοπίζουμε έναν κρυμμένο θησαυρό”. Πρόκειται για ιστορίες  ιδιαίτερα διαδεδομένες στους κυνηγούς, οπότε είναι πολύ πιθανό ο κρεοπώλης να του υποσχέθηκε κάτι τέτοιο για να τον παρασύρει.

Επίσης  εξετάζεται εάν επρόκειτο για ραντεβού θανάτου. Δηλαδή εάν ο κρεοπώλης παρέσυρε τον Μπάμπη σε σημείο που υπήρχε και τρίτο πρόσωπο το οποίο κατάφερε και αιφνιδίασε τον Μπάμπη και του αφαίρεσε την ζωή. Πάντως ο  Μπάμπης είχε μαζί του την καραμπίνα, η οποία επίσης δεν έχει βρεθεί.

«Πηγαίνω στα χωράφια να ψάξω και νομίζω ότι θα μου μιλήσει το παιδί μου», είπε μιλώντας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη η μητέρας του Μπάμπη. «Μου το έφαγε πισώπλατα το παιδί (σ.σ. ο 50χρονος κρεοπώλης)… Κάτι κακό έχει γίνει από αυτόν, γιατί χρωστούσε τα χρήματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν την εμπλοκή επιπλέον 4 ατόμων – 2 ανδρών και 2 γυναικών – τα οποία έχουν προσαχθεί. Είναι χαρακτηριστικό από την πλευρά των αστυνομικών αρχών ότι δεν υπάρχουν διαρροές, σχετικά με τα νέα πρόσωπα καθώς, κατά το ρεπορτάζ, η δικογραφία είναι τεράστια και οι αρμόδιοι «ξεσκονίζουν» όλα τα στοιχεία ώστε να δοθεί απάντηση.

Μεσολόγγι: Απολογείται την Δευτέρα ο κρεοπώλης

Στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη προχώρησαν οι Αρχές το μεσημέρι της Πέμπτης (18/1), για την υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως επισημαίνεται, ο κατηγορούμενος δεν έχει ομολογήσει, ωστόσο οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του, ύστερα από την εξέταση των στοιχείων.

Ο 50χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας στο δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου, ενώ συγγενείς και φίλοι του 31χρονου, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της Αστυνομίας, ζητούσαν να μάθουν που είναι ο 31χρονος, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Ο κατηγορούμενος θα παραμείνει κρατούμενος στην Αστυνομία μέχρι την απολογία του, ενώ εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή του με την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 50χρονου και το ένταλμα σύλληψης που ακολούθησε, βασίστηκε στις αντιφάσεις που υπέπεσε ο κατηγορούμενος κατά την διάρκεια των καταθέσεων που έδωσε στην Αστυνομία, σχετικά με τις κινήσεις του το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου, μετά τη συνάντησή τους

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα