ΗΠΑ: Αποσύρθηκε από την κούρσα των Ρεπουμπλικάνων ο ΝτεΣάντις-Στηρίζει τον Τραμπ

Διαβάζεται σε 2'
ΗΠΑ: Αποσύρθηκε από την κούρσα των Ρεπουμπλικάνων ο ΝτεΣάντις-Στηρίζει τον Τραμπ
ap

Ο Ρον ΝτεΣάντις ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την κούρσα για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Ρον ΝτεΣάντις αποσύρθηκε από την κούρσα διεκδίκησης των Ρεμπουμπλικάνων στις ΗΠΑ δύο ημέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές στο Νιου Χαμσάιρ.

Πλέον. ο Ντόναλντ Τραμπ έχει έναν αντίπαλο λιγότερο.

Το video της σχετικής δήλωσης

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής ο Τραμπ κάνει υγιεινό περίπατο κάτι που επιβεβαιώθηκε πριν από λίγες ημέρες στις προκριματικές της Αϊόβα.

Ο ΝτεΣάντις αποφάσισε έτσι να αποσυρθεί και να υποστηρίξει δημοσίως τον πρώην πρόεδρο τον οποίο χαρακτήρισε “ανώτερο του Τζο Μπάιντεν παρά τις διαφωνίες μας για μία σειρά από θέματα”.

Ο κυβερνήτης της Φλόριδα θεωρείτο ως βασικός διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων και «φυσικός» διάδοχος του Τραμπ, λόγω της μαχητικότητάς του και των υπερσυντηρητικών απόψεών του.

Στις αρχές του 2023 μάλιστα είχε προηγηθεί του Τραμπ σε πολλές δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, η εκστρατεία του άρχισε να φθίνει, λόγω της λανθασμένης στρατηγικής του, του γεγονότος ότι δεν έδειχνε να είναι σε επαφή με τους ψηφοφόρους αλλά και της αδιαμφισβήτητης υποστήριξης της βάσης του κόμματος στον Τραμπ.

Η αποχώρηση του ΝτεΣάντις σημαίνει ότι μόνο η Νίκι  Χέιλι παραμένει στην κούρσα, αν και δεν φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες να στερήσει το χρίσμα από τον Τραμπ.

Ο νικητής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάιντεν, τον πιθανότερο υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα