Μιχάλης Οικονόμου: Αν συμβεί κάτι στον σύντροφό μου, το παιδί μπορεί να το πάρει η πρόνοια

Διαβάζεται σε 3'
oikonomou
Μιχάλης Οικονόμου Papadakis Press

Ο Μιχάλης Οικονόμου μίλησε στο “Πάμε Δανάη” και εξήγησε γιατί αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε ανοιχτά για τον γάμο ομοφύλων και την τεκνοθεσία.

Τον Μιχάλη Οικονόμου συνάντησε η κάμερα του “Πάμε Δανάη” και με αφορμή τον δημόσιο διάλογο για τον γάμο ομοφύλων και το θέμα της τεκνοθεσίας, ο ηθοποιός μοιράστηκε τις απόψεις του, θέτοντας παράλληλα προσωπικούς προβληματισμούς και ανησυχίες αναφορικά με την προστασία των παιδιών των ομόφυλων οικογενειών.

Μιλώντας στον Άρη Καβατζίκη, ο ηθοποιός τόνισε πως “αν όχι τώρα, πότε θα μιλήσουμε για αυτά τα θέματα; Τώρα γίνονται οι ζυμώσεις στην κοινωνία, στη Βουλή”, ενώ ερωτηθείς για το αν αισθάνθηκε την ανάγκη από πολύ νωρίς να μιλήσει ανοιχτά στους γονείς του, ο ίδιος εξήγησε πως δεν είχε το θάρρος να το κάνει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για χρόνια κουβαλούσε ένα “τσουβάλι με πέτρες”.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός ανέφερε πως “ήρθε η ώρα η Πολιτεία να στηρίξει αυτό κομμάτι της κοινωνία, που δεν είναι τόσο μεγάλο, αλλά έχει ανάγκη αυτήν την ισότητα. Το να μιλήσει κανείς απέναντι γενικά στο θέμα της ομοφυλοφιλίας και το εάν οι ομόφυλοι γονείς μπορούν να έχουν παιδιά, είναι κάτι απρόσωπο. Το να έρθει όμως απέναντι στον Μιχάλη και τον Γιώργο και να δουν τον τρόπο που εμείς μεγαλώνουμε το παιδί, ίσως είναι πολύ διαφορετικό απέναντι σε ένα ερωτηματολόγιο που μιλάει γενικά για τις ομόφυλες οικογένειες. Θα ήθελα να έχω τη δύναμη να προσκαλέσω στο σπίτι μας αυτούς τους βουλευτές που έχουν την αμφιβολία, να δουν το πρόσωπο και το γέλιο του παιδιού μας, γιατί νομίζω ότι η κοινωνία έχει κόλλημα να σκεφτεί πως δύο άντρες φέρονται στοργικά και με τρυφερότητα σε ένα μωρό. Είναι πράγματα που δεν τα έχει δει ο κόσμος”.

Έχοντας συνάψει με τον σύντροφό του Γιώργο Μακρή σύμφωνο συμβίωσης, ο Μιχάλης Οικονόμου έθιξε το θέμα που απασχολεί όλα τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παιδιά, τα οποία είναι εκτεθειμένα καθώς μόνο ο ένας γονιός αναγνωρίζεται νομικά.

“Με τον Γιώργο κάναμε σύμφωνο συμβίωσης. Μπαμπάδες είμαστε και οι δύο αλλά στα χαρτιά είναι ο Γιώργος και νομικά εγώ δεν έχω καμία δικαιοδοσία στον μικρό. Αν συμβεί κάτι και ο ένας από τους δύο γονείς, που έχει την επιμέλεια του παιδιού, φύγει από τη ζωή, μπει στη φυλακή, χωρίσουμε κλπ, το παιδί μπορεί να το πάρει η πρόνοια. Αυτό πρέπει να λυθεί, να υπάρχει μια μικρή ρύθμιση”, είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Οικονόμου, ενώ ερωτηθείς για το αν θυμώνει με όλα όσα συμβαίνουν είπε:

“Ζήσαμε τη δεκαετία του ’80 εισπράττοντας πράγματα που μας θύμωναν, μας πρόσβαλαν, μας ακύρωναν, νιώθαμε ότι δεν ανήκαμε πουθενά. Άσε μας εμάς. Τα παιδιά μας όμως ας τα προστατέψει η Πολιτεία και από εκεί και πέρα ό,τι ζήσαμε εμείς ζήσαμε. Έχουμε θυμώσει πολύ, έχουμε πληγωθεί, πια ίσως γελάμε με αυτά. Έχω συγχωρήσει, δεν κουβαλάω καμία πικρία”.

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Οικονόμου:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα