Ισπανία: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.134 ευρώ

Διαβάζεται σε 1'
Ισπανία: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.134 ευρώ
ISTOCK

Η Ισπανία ετοιμάζεται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό για δεύτερη φορά μέσα σε ένα έτος. Η ανάρτηση του Πέδρο Σάντσεθ στο Χ.

Tην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.134 ευρώ προανήγγειλε ο ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, έπειτα από συμφωνία με τα συνδικάτα.

Την αύξηση του μισθού θα εγκρίνει την Τρίτη (23/1) το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας.

Από τη συμφωνία απουσίασαν οι εργοδοτικές οργανώσεις, οι οποίες όμως είχαν συνυπογράψει στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία την εργασιακή μεταρρύθμιση.

Ο Πέδρο Σάντσεθ έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ:

«Πρόκειται να αυξήσουμε τον κατώτατο διεπαγγελματικό μισθό κατά 5%, στα 1.134 ευρώ. Μια αύξηση που θα ωφελήσει σχεδόν 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους, ιδιαίτερα νέους και γυναίκες. Η εμπειρία μας δείχνει ότι η ανισότητα δεν είναι συμβατή με την ευημερία. Χρήσιμη πολιτική στην υπηρεσία των πολιτών της χώρας μας».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την δεύτερη απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα σε ένα έτος, μετά από αυτή στα 1.080 ευρώ στα οποία έχει καθοριστεί από τις αρχές του περασμένου έτους. Από το 2018 η συνολική αύξηση του κατώτατου μισθού ανήλθε στο 54%. Από τα 736 ευρώ στα 1.134 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα