Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις δεν στοχεύουν αμάχους, δήλωσε το Κρεμλίνο

Διαβάζεται σε 1'
Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία ASSOCIATED PRESS

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν στοχεύουν αμάχους, στον απόηχο της ρωσικής επίθεσης που κόστισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν στοχοθετούν αμάχους, όταν πλήττουν στόχους στην Ουκρανία, υπογράμμισε σήμερα, Τρίτη (23/1), το Κρεμλίνο, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα ρωσικά πλήγματα σε Κίεβο και Χάρκοβο.

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα, ότι η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλικά πλήγματα σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που παράγουν πυραύλους, εκρηκτικά και πυρομαχικά και “έπληξε με επιτυχία όλους τους στόχους”.

Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα πως η Ρωσία πραγματοποίησε μαζική αεροπορική επίθεση σε πόλεις, σκοτώνοντας τουλάχιστον 4 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 60 άλλους.

Ερωτηθείς αν τα πλήγματα ήταν η απάντηση της Μόσχας στην επίθεση του ουκρανικού πυροβολικού στο Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, που στοίχισε τη ζωή σε 27 ανθρώπους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως,

«Όχι, δεν μπορείτε να το λέτε αυτό. Συνεχίζουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρησή μας και οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν πληττουν κοινωνικές εγκαταστάσεις ούτε συνοικίες κατοικιών και δεν πλήττουν αμάχους, αντίθετα με το καθεστώς του Κιέβου. Αυτό είναι που διακρίνει θεμελιωδώς τις ένοπλες δυνάμεις μας από τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα