Μεσολόγγι: Από ψηλά και μπροστά δέχθηκε τα πυρά ο 31χρονος

Διαβάζεται σε 3'
Το σημείο όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του 31χρονου από το Μεσολόγγι
Το σημείο όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του 31χρονου από το Μεσολόγγι INTIME NEWS

Τα τραύματα του θύματος στο Μεσολόγγι ήταν διαμπερή και ίσως γι’ αυτό η αρχική εκτίμηση ότι ήταν πισώπλατα χτυπημένος, ωστόσο από την νεκροτομή προέκυψε πως πυροβολήθηκε από μπροστά και το θύμα ενδεχομένως ήταν σκυμμένο ή στα γόνατα.

Από μπροστά και από ψηλά ήταν τελικά πυροβολημένος ο 31χρονος Μπάμπης από τον εκτελεστή του στο Μεσολόγγι.

Η αρχική εκτίμηση ότι πυροβολήθηκε πισώπλατα αποδείχτηκε λανθασμένη καθώς από την νεκροψία-νεκροτομή, ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα πως το θύμα πυροβολήθηκε από μπροστά και πιθανόν ήταν σκυμμένο ή στα γόνατα στις καλαμιές, σε μία προσπάθεια ίσως να κρυφτεί από το διώκτη του.

Τα τραύματά του ήταν διαμπερή και ίσως γι’ αυτό έγινε η λανθασμένη πρώτη εκτίμηση για πισώπλατη βολή, ενώ τα πολλαπλά τραύματα οφείλονται στα κυνηγετικά φυσίγγια που χρησιμοποιήθηκαν και είχαν 10 βόλια και όχι σε πολλαπλούς πυροβολισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι πυροβολήθηκε τουλάχιστον μία φορά.

Παράλληλα γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του κυνηγετικού όπλου και του κινητού του θύματος τα οποία εικάζουν οι Αρχές πως ο δράστης απέρριψε στην λιμνοθάλασσα, καθιστώντας πολύ δύσκολο έως αδύνατο τον εντοπισμό τους.

Βέβαια ακόμα και αν βρεθεί, βαλλιστικά το κυνηγετικό δεν παράγει αποτελέσματα. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις δεν αποκλείεται ο Ανακριτής να καλέσει εκ νέου τον ήδη προφυλακισμένο κρεοπώλη για την ανθρωποκτονία του 31χρονου, για συμπληρωματική απολογία.

Η σορός του θύματος υπενθυμίζεται πως εντοπίστηκε χθες από σωστικά συνεργεία που πραγματοποιούσαν έρευνες με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που εντόπισε το πτώμα του μέσα στο λασπώδες έδαφος και τις καλαμιές, στην περιοχή του Κάμπου Ευηνοχωρίου.

Από την εξαφάνιση στη σύλληψη του κρεοπώλη – Το χρονικό

Ο 31χρονος αγνοείτο από τις 4 Ιανουαρίου. Από την έναρξη των ερευνών, το ενδιαφέρον των Αρχών έχει «κλειδώσει» στον 50χρονο κρεοπώλη, οι ισχυρισμοί του οποίου, δεν ταίριαζαν με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί.

Ο 50χρονος ήταν το τελευταίο άτομο που τον συνάντηση, καθώς, ισχυριζόταν ότι τον μετέφερε κάπου προκειμένου να πάει για κυνήγι. Εκεί ο 31χρονος υποτίθεται ότι θα συναντούσε έναν άλλο φίλο, σύμφωνα με τον κρεοπώλη, τον οποίο όμως δεν ήταν σε θέση να κατονομάσει. Έκτοτε, τα ίχνη του αγνοούνται.

Σημαντικό στοιχείο στο οποίο είχαν εστιάσει οι Αρχές είναι το ότι ο 31χρονος φέρεται να του χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τον είχε ξεπληρώσει ωστόσο κάτι τέτοιο δεν το επιβεβαιώνει κανείς από τον στενό κύκλο του αγνοούμενου.

Από την Αστυνομία, μεταφέρθηκε το αυτοκίνητο, το μαχαίρι και το κινητό του στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα. Το τελευταίο σήμα μάλιστα της κινητής τηλεφωνίας που εξέπεμψε προς το κινητό του είναι σε αντίθετη απόσταση από το σημείο που ισχυρίστηκε ότι τον άφησε και τον είδε τελευταία φορά ο 50χρονος, όπως και τα βιντεοληπτικά υλικά που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα