Μεσολόγγι: Τα δύο στοιχεία που θα δώσουν απαντήσεις για τη δολοφονία του Μπάμπη

Διαβάζεται σε 3'
default image

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι.

Αναγκαίος για τις έρευνες των Αρχών και τη βαλλιστική ταυτοποίηση καθίσταται ο εντοπισμός του κυνηγετικού όπλου που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του άτυχου 31χρονου, στο Μεσολόγγι.

Στον Κάμπο Ευηνοχωρίου και στο σημείο του εγκλήματος εντοπίστηκε χθες ένας κενός κάλυκας κυνηγετικού φυσιγγίου από 10βολο, το οποίο θεωρούν οι Αρχές πως είναι το επίμαχο φυσίγγιο που χρησιμοποιήθηκε στο φόνο, καθώς είναι της ίδιας μάρκας και τύπου με αυτά που βρέθηκαν στα ρούχα του θύματος. Ωστόσο καθώς τα πυρομαχικά των κυνηγετικών όπλων προέρχονται από λειόκανα όπλα, δεν δίνουν βαλλιστικό αποτύπωμα, παρά μόνο αν συνοδεύονται στην εξέταση από το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, κατά πάσα πιθανότητα το όπλο του ίδιου του θύματος.

Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να βρεθεί το όπλο, γι’ αυτό και έχει κληθεί συνεργείο ναρκαλιευτών του Στρατού από τα Ιωάννινα για να βοηθήσει στις έρευνες.

Οι στρατιώτες σαρώνουν την περιοχή στο Μεσολόγγι με ειδικό εξοπλισμό, όπως ειδικούς ανιχνευτές μετάλλων και ειδικούς μαγνήτες που μπορούν να ανασύρουν στην επιφάνεια μέταλλα από μαλακά εδάφη.

Από το πρωί γίνονται έρευνες στον Κάμπο Ευηνοχωρίου, στο Μεσολόγγι, με αρνητικά έως τώρα αποτελέσματα. Οι έρευνες, όμως, θα συνεχιστούν αφού η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις Αρχές.

Σημαντικό βεβαίως είναι να βρεθεί και το κινητό του θύματος, ωστόσο τα στίγματα της κινητής που έχουν συμπεριληφθεί στην δικογραφία προέρχονται από το κινητό του θύματος πριν αυτό απενεργοποιηθεί.

Μεσολόγγι: Δεν έχει μεταφερθεί από άλλο σημείο η σορός

Στο σημείο δεν εντοπίστηκαν ίχνη σύρσης, που σημαίνει ότι το μέρος όπου βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος είναι και το σημείο που έχασε την ζωή του. Αν και δεν υπάρχει έως τώρα στοιχείο εμπλοκής τυχόν συνεργού, δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο από τις Αρχές.

Το θύμα, εκτιμά ο ιατροδικαστής ότι εβλήθη μία φορά από 10βολο, όντας πιθανόν σκυμμένος στις καλαμιές, ίσως σε μία προσπάθεια να κρυφτεί από τον διώκτη του, από κοντινή απόσταση και από ψηλά, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλαπλά και διαμπερή τραύματα στο σώμα του.

Τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από το θύμα και τον κατηγορούμενο έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα στις Φυλακές Κορυδαλλού, ενώ -όπως όλα δείχνουν- θα κληθεί σε δεύτερο χρόνο από την Ανακρίτρια για συμπληρωματική απολογία, μόλις δοθούν και οι υπόλοιπες απαντήσεις που αναμένονται συμπληρωματικά στην υφιστάμενη δικογραφία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα