Μεσολόγγι: “Ποταμός” αντιφάσεων από τον κρεοπώλη – Έρευνες για το κινητό και το όπλο

Διαβάζεται σε 3'
Έρευνες στο σημείο της δολοφονίας του Μπάμπη
Έρευνες στο σημείο της δολοφονίας του Μπάμπη INTIME

Το πλήθος των ψεμάτων που επικαλέστηκε κατά την διάρκεια της προανάκρισης ο κατηγορούμενος και καταρρίφθηκαν από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι Αρχές από κάμερες και στίγματα κινητής τηλεφωνίας, είναι αυτά που οδήγησαν εν τέλει και στην σύλληψή του.

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες των Αρχών με την συνδρομή του Στρατού, στην περιοχή του Κάμπου Ευηνοχωρίου για τον εντοπισμό του κινητού και του όπλου του θύματος, τα οποία απέρριψε κατά πάσα πιθανότητα ο κατηγορούμενος και ειδικά το όπλο που θεωρείται πως χρησιμοποιήθηκε για το έγκλημα είναι αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί για να γίνει βαλλιστική ταυτοποίηση και τον κάλυκα του κυνηγετικού φυσιγγίου που βρέθηκε στο σημείο.

Σε αναμονή βρίσκονται παράλληλα οι Αρχές και για τα αποτελέσματα DNA από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό όμως που βασικά οδήγησε τον κατηγορούμενο στην σύλληψή του είναι η ίδια του η στάση και το πλήθος των αντιφάσεων και των ψευδών όπως αποδεικνυόταν κάθε φορά ισχυρισμών του, σε όλες τις φάσεις της έρευνας.

Τρεις αντιφάσεις είναι οι πιο βασικές που φανέρωσαν στους αστυνομικούς την πρόθεση του εξεταζόμενου να δημιουργήσει ένα ψευδές αφήγημα για το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Η πρώτη έχει να κάνει με το δρομολόγιο. Αρχικά ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως όταν παρέλαβε το θύμα, τον άφησε στην περιοχή των ΤΕΙ και αμέσως μετά έκανε αναστροφή προς Μεσολόγγι. Από βιντεοληπτικά υλικά καμερών ωστόσο προκύπτει πως πέρασε τα ΤΕΙ και κινήθηκε προς τον Κάμπο Ευηνοχωρίου.

Στη συνέχεια ο ισχυρισμός του ότι κατευθύνθηκε μετά προς ένα μίνι μάρκετ κατευθείαν και αυτό καταρρίφθηκε από κάμερα που κατέγραψε την κατεύθυνσή του προς την περιοχή των «Λυομένων» και ύστερα πήγε στο μίνι μάρκετ και γενικά οι χρόνοι που επικαλέστηκε στους αστυνομικούς καταρρίφθηκαν όλοι.

Εκείνος ισχυρίστηκε ότι η διαδρομή του στο σύνολό της κράτησε περίπου μισή ώρα όταν παρουσία των αστυνομικών όπως την περιέγραφε κρατούσε μόλις 10 λεπτά και στο κενό περίπου μίας ώρας που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την παραμονή του στην περιοχή, οι ισχυρισμοί του καταρρίφθηκαν όλοι.

Αρχικά έκανε λόγο ότι σταμάτησε για ένα τσιγάρο, μετά όταν ερωτήθηκε για την περιοχή των «Λυομένων», ξαφνικά «θυμήθηκε» ότι χρειάστηκε να πραγματοποιήσει την φυσική του ανάγκη αλλά πηγαίνοντας μαζί του οι αστυνομικοί στο σημείο επίσης δεν εντόπισαν κάποια απόδειξη και γενικά κάθε φορά που οι αστυνομικοί τον έφερναν μπροστά στην κατάρριψη των ισχυρισμών του προσπαθούσε να ξεφύγει με νέα ψέματα. Αυτή την πρακτική την ακολούθησε λίγο έως πολύ και στην απολογία του που επίσης δεν τον βοήθησε σε τίποτα.

Εκεί αφού καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός της απώλειας μνήμης από την χρήση κάνναβης, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που βγήκαν καθαρές, θυμήθηκε ότι έκαναν βόλτες στην περιοχή σε μία προσπάθεια ίσως να καλύψει τις διαφορές στους χρόνους που προέκυπταν ενώ και σε ότι αφορά τις οικονομικές εκκρεμότητες με το θύμα επικαλέστηκε μικρότερα χρηματικά ποσά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα