Τι συμβαίνει και τα ηλεκτρικά λεωφορεία στο Λονδίνο τυλίγονται στις φλόγες

Διαβάζεται σε 2'
Λεωφορείο στη Βρετανία
Λεωφορείο στη Βρετανία (φωτογραφία αρχείου) Alberto Pezzali/AP Photo

Ανησυχία και πολλά ερωτήματα προκύπτουν από τα περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς σε ηλεκτρικά λεωφορεία στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας, τα οποία τυλίγονται στις φλόγες κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ακόμα ένα ηλεκτρικό λεωφορείο, το τρίτο μέσα σε έναν μήνα, τυλίχθηκε στις φλόγες στο Λονδίνο, με τη διαχειρίστρια εταιρεία να κάνει λόγο για εξαιρετικά σπάνια περιστατικά.

Το τρίτο περιστατικό σημειώθηκε σε γκαράζ λεωφορείων στην οδό Chelverton στο Putney χθες, Τετάρτη (24/01) όταν ένα μονοώροφο λεωφορείο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Είκοσι άτομα απομακρύνθηκαν από το γκαράζ πριν φτάσουν στο σημείο οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη μεγάλη πυρκαγιά μέσα στο Putney Bus Garage.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου δήλωσε ότι μέρος του λεωφορείου υπέστη ζημιές από τη φωτιά.

Σε δήλωσή της, η υπηρεσία ανέφερε: “Περίπου 20 άτομα εγκατέλειψαν το κτίριο πριν φτάσουν οι πυροσβέστες και δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς. Δύο πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Fulham και Tooting μετέβησαν στο σημείο. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται”.

Σε μήνυμά της προς το προσωπικό, όπως αναφέρει ο Independent, η διαχειρίστρια εταιρεία Go Ahead δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας “προληπτικός έλεγχος του στόλου” περίπου 380 ηλεκτρικών λεωφορείων.

Πρόσθεσε ότι τα “γεγονότα αυτού του είδους που έλαβαν χώρα μέσα στις εγκαταστάσεις μας” την Τετάρτη “είναι πολύ σπάνια“.

Στις 11 Ιανουαρίου, ένα διώροφο λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες στην οδό Wimbledon Hill Road, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, με τρία πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 15 πυροσβέστες να κινητοποιούνται για την κατάσβεση της φωτιάς.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 12 Ιανουαρίου ένα δεύτερο ηλεκτρικό λεωφορείο έπιασε φωτιά στο North Woolwich του ανατολικού Λονδίνου.

Μετά τα περιστατικά, η Transport for London (TfL) δήλωσε ότι τα ηλεκτρικά λεωφορεία της γραμμής 200, η οποία εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Raynes Park και Mitcham, αποσύρονται “προσωρινά” από τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφόρησαν στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας το 2014 και σήμερα, κυκλοφορούν σε όλο το Λονδίνο περίπου 1.000 λεωφορεία με μηδενικές εκπομπές, εκ των οποίων μεγάλο ποσοστό αποτελούν τα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με την TfL.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα