Η κατά Μητσοτάκη “παρανομία” και η απογοήτευση της Χριστοφιλοπούλου

Διαβάζεται σε 4'

Όταν η νέα μεταγραφή της Ν.Δ από το ΠΑΣΟΚ δεν επιλέγει και την καλύτερη ατάκα για να κατηγορήσει το πρώην κόμμα της και ο πρωθυπουργός ανοίγει νέους δρόμους στην φιλοσοφία

Η φύση

«Η κατάληψη από τη φύση της λοιπόν είναι μία πράξη η οποία είναι παράνομη» μας είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ. Ανοίγοντας προφανως νέους δρόμους στην …φιλοσοφία!

Διότι μέχρι χθες δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν συλλογικές πράξεις με …παράνομη φύση! Αφήνοντας το ότι η ιστορία των καταλήψεων στην νεώτερη ιστορία της χώρας τις έχει ταυτίσει μάλλον με τις δημοκρατικές πράξεις.

Για να είμαστε ακριβείς πάντως οι καταλήψεις των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι «παράνομες» με βάση την φύση.

Έχουν μετατραπεί σε «παράνομες» – όπως και κάθε αντίδραση- από τα νομοσχέδια της Ν.Κεραμέως, του Κ.Χατζηδάκη και το πιο πρόσφατο του Αδωνι Γεωργιάδη τα τελευταία 3 χρόνια.

Κόντρα

Συνεχίζεται – και θα συνεχίζεται για πολύ- η υπόγεια κόντρα στην Ν.Δ μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη. Για να μην πούμε συνολικά η κόντρα του «Μητσοτακέϊκου» με τον πρώην πρωθυπουργό.

Η τελευταία φαρμακερή ατάκα της Ντόρας Μπακογιάννη καταγράφθηκε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ. Εκεί που αναφέρθηκε (δίχως να κατονομάσει) στο 2012 λέγοντας πως την μόνη φορά που το κέντρο έφυγε από την Ν.Δ το κόμμα πήρε 18%. Για την ακρίβεια 18,85% είχε καταγράψει τότε η Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά.

Είναι πολιτικά βέβαιο πώς τέτοιου είδους αναφορές θα έχουμε αρκετές το επόμενο διάστημα. Ας μην ξεχνάμε ότι τις επόμενες εβδομάδες ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Και (το κυριότερο) είναι χρονιά εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όπως ξεκαθάρισε άλλωστε για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την χθεσινή του συνέντευξη.

Στην Κωνσταντινούπολη

Μια και αναφερθήκαμε στα ελληνοτουρκικά, αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη , Τετάρτη και Πέμπτη πραγματοποιείται συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών . Ενεργό ρόλο στη συνάντηση έχει ο Κωνσταντινουπολίτης επιχειρηματίας Βύρων Νικολαϊδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert, ο οποίος , προωθεί επιχειρηματικές συνεργασίες συμβάλλοντας  στη δημιουργία ευκαιριών για επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Νικολαΐδης ας σημειώσουμε, ήταν ο μοναδικός επιχειρηματίας που είχε προσωπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, κ. Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα.

Η συνάντηση επιχειρηματιών των δύο χωρών έχει τη δυναμική να οδηγήσει σε πολύ γόνιμες συνεργασίες, επωφελείς τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Τουρκία, καθώς και στην καθιέρωση μίας κουλτούρας παραγωγικής συνεργασίας σε βάθος χρόνου.

Είναι λογικό, συνεπώς, το ότι ο επιχειρηματικός κόσμος παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη συνάντηση αυτή. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης αρμόδιος σε θέματα Οικονομικής Διπλωματίας θα μεταβεί την Τετάρτη στην Πόλη συνοδευόμενος από  επιχειρηματίες. Το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Νικολαΐδης παραθέτει δείπνο στην επιχειρηματική αποστολή αλλά και σε Τούρκους επιχειρηματίες.

Λάθος ατάκα

Την απογοήτευσή της από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε η Έφη Χριστοφιλοπούλου που εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστό ότι όδευε προς την Νέα Δημοκρατία. Η χθεσινή της συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απλά επισφράγισε τις εξελίξεις.

Πάντως η επίθεση που επέλεξε να κάνει στον Νίκο Ανδρουλάκη δεν μπορεί να πει κανείς πως ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Ανέφερε πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «έχει παραμείνει στην αντιπολίτευση του «όχι σε όλα». Είναι της δεκαετίας του ’80 αυτή η αντιπολίτευση, έχει παρέλθει».

Πέραν του ότι η …κοινοβουλευτική στατιστική του ΠΑΣΟΚ μόνον μια τακτική του «όχι σε όλα» δεν δείχνει, αξίζει να θυμίσουμε πως την 10ετία του ΄80 το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε τα υψηλότερα ποσοστά του. Μάλιστα τα αποτελέσματα των ερευνών που γίνονταν μέχρι …και πέρυσι δείχνουν πως η περίοδος εκείνη αποτιμάται από την κοινή γνώμη ως αυτή με την καλύτερη διακυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα