Μαρινάκης για πανεπιστήμια: “Υπάρχει και ευθύνη των πρυτάνεων – Η Αριστερά θέλει προβοκάτσια”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Παύλος Μαρινάκης eurokinissi

Η κυβέρνηση απολογείται στη σκληρή δεξιά γιατί δεν έχει στείλει τα ΜΑΤ να διαλύσουν βιαίως τις καταλήψεις κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, καρφώνοντας τις πρυτανικές αρχές και κατηγορώντας την Αριστερά.

Εγκλωβισμένη στην προσπάθεια της να παίξει “σκληρό ροκ” με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ βρίσκεται η κυβέρνηση.

Το Μαξίμου βρίσκεται ειδικότερα στη δύσκολη θέση να πρέπει να απολογηθεί στη σκληρή δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και σε μερίδα “κεντρώων”, γιατί δεν έχει στείλει τα ΜΑΤ να διαλύσουν βιαίως τις καταλήψεις. Ως εκ τούτου καρφώνει ενοχλημένο τις πρυτανικές αρχές για απραξία και εξαπολύει επίθεση στην αριστερά για… σχέδιο προβοκάτσιας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι πρωτίστως να διασφαλιστεί η εξεταστική και υπενθύμισε ότι για αυτό ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, έδωσε ένα “θεσμικό οπλοστάσιο” στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με την περίφημη εγκύκλιο.

“Για εμάς προέχει η εφαρμογή του νόμου. Όποτε έχουν κληθεί οι αρχές έχουν παρέμβει”, είπε ο κ. Μαρινάκης και απάντησε στην κριτική εκ δεξιών γιατί παραμένουν καταλήψεις στα πανεπιστήμια.

“Πρώτον, όποτε καλούνται οι αρχές επεμβαίνουν. Άρα εδώ υπάρχει και ευθύνη των πρυτανικών αρχών”, είπε με νόημα.

“Δεύτερον υπάρχει μία διαχρονική προσπάθεια της Αριστεράς να δημιουργήσει προβοκάτσιες. Εκεί επενδύουν. Έχουν χτίσει έτσι καριέρες”, συνέχισε ο κ. Μαρινάκης. “Εμείς δεν θέλουμε να ρίξουμε νερό στο μύλο της προπαγάνδας της Αριστεράς” πρόσθεσε. Ενώ επικαλέστηκε ότι έχουν εκκενωθεί καταλήψεις σε Ζωγράφου, ΕΜΠ και Θεσσαλονίκη.

“Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω – Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα ψηφιστεί εντός του Φεβρουαρίου”

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε σε κάθε περίπτωση ότι το νομοσχέδιο, που προκαλεί κύμα αντιδράσεων στην εκπαίδευση και την κοινωνία, θα ψηφιστεί εντός του Φεβρουαρίου.

Υποστήριξε δε ότι το 70% των άρθρων του επίμαχου νομοσχεδίου αφορά την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστήμιου. Επικαλέστηκε ότι θα δοθεί χρηματοδότηση ενός δισ. ευρώ από διάφορες πηγές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μία “εμβληματική” και “ιστορική μεταρρύθμιση.” Υπενθύμισε ότι η λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ είναι κάτι που επεδίωκε διαχρονικά η ΝΔ και χαρακτήρισε το εν λόγω νομοσχέδιο ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Υποστήριξε μάλιστα ότι την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θέλει η πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά και οι φοιτητές των δημοσίων ΑΕΙ. Κατήγγειλε δε εκ νέου “βαθιά ριζωμένες ιδεοληψίες της Aριστεράς” και δήλωσε “σπάμε τα δεσμά αυτών των ιδεοληψιών, αφήνουμε πίσω μας την τοξικότητα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα