Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Φωτογραφίες
Φωτογραφίες και ταξίδια Pixabay

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Καλό μήνα με ποικίλες δωρεάν εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα – τα οποία πραγματοποιούνται στην Αθήνα από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς.

Ευκαιρίες για βόλτα στην πόλη, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό, να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ δωρεάν στον Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε έργα Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, Άλφρεντ Σνίτκε και Ορέστη Μπαζού. Με Σολίστ τον Θοδωρή Τζοβανάκη και σε μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και πληροφορίες στο 210 4143310.

Ορχήστρα εγχόρδων - βιολιά PEXELS

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει:

  • Ορέστης Μπαζός: Φαντασία για έναν αγώνα ζωής
  • Alfred Snittke( 1834 – 1998 ) 90 χρονιάαπότηνγέννησήτου :concerto for piano and string orchestra
  • L. V. Beethoven ( 1770 – 1827): Symphony No. 7, inamajor, op. 92
  • I. Poco sostenuto – Vivace / II. Allegretto / III. Presto – Assai meno presto (trio) // IV. Allegro con brio

Έκθεση ταξιδιωτικής φωτογραφίας “Τerra Incognita” με δωρεάν είσοδο

Aθανάσιος Μαλούκος έκθεση ταξιδιωτικής φωτογραφίας "Τerra Incognita" Aθανάσιος Μαλούκος

Ο Αθανάσιος Μαλούκος παρουσιάζει μια μεγάλη ατομική έκθεση Tαξιδιωτικής Φωτογραφίας, με θέματα από χώρες όπως η Ινδονησία, η Παπούα Νέα Γουινέα, η Αιθιοπία, το Μεξικό, η ΛΔ του Κονγκό, το Βιετνάμ, αλλά και μέρη όπως το Σαχέλ, η Σιβηρία, ή τα Ιμαλάια.

Απομακρυσμένες φυλές, ανεξερεύνητες θρησκείες, άγνωστες τελετουργίες, πολιτισμοί που εξαφανίζονται ή εντυπωσιακά γεγονότα, καταγεγραμμένα για πρώτη φορά με έναν μοναδικό καλλιτεχνικό τρόπο. Η έκθεση προσκαλεί τον θεατή σε ένα ταξίδι ανακάλυψης των άγνωστων πτυχών της ανθρώπινης έκφρασης, προσφέροντας μια ματιά στις ζωές ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο, παραδόσεις και πεποιθήσεις, ακόμη και στα πιο “άγνωστα” μέρη του πλανήτη.

Ο Αθανάσιος Μαλούκος, πέρα από Πολιτικός Μηχανικός και ακούραστος ταξιδευτής, είναι και ένας εξειδικευμένος αφηγητής, που με τις εικόνες του ξεπερνά την επιφάνεια, για να προσφέρει μια πλούσια και καθηλωτική οπτική εμπειρία του απίστευτου πλούτου των πολιτιστικών και θρησκευτικών πρακτικών που απαντώνται σε όλο τον κόσμο. Το έργο του, μέσα από πλούσιες υφές, ζωντανά χρώματα, υποβλητικές φωτοσκιάσεις και δυναμικές συνθέσεις, παρουσιάζει το πολυσύνθετο μωσαϊκό του ανθρώπινου πολιτισμού, πέρα από σύνορα, διακρίσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά 100 περίπου φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων με μουσειακής ποιότητας εκτυπώσεις. Οι περισσότερες από αυτές τις φωτογραφίες έχουν αποσπάσει τα κορυφαία βραβεία στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Η Πρεσβεία του Μεξικού, και το Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού παρέχουν την ευγενική τους αιγίδα.

Από 24 Ιαν 2024, στις 7:30 μμ/ ΧΩΡΟΣ: Νέοι Φούρνοι. Περισσότερα στο athens-technopolis.gr.

Εδουάρδος Σακαγιάν – “Les Toits de Paris”

Edouard Sacaillan
Edouard Sacaillan, Viewers, 2023, acrylic on canvas, 150 x 130 cm.

Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ατομική έκθεση τoυ Εδουάρδου Σακαγιάν με τίτλο ‘Les Toits de Paris’. Η ζωγραφική του Εδουάρδου Σακαγιάν προκαλεί με την ειλικρίνεια και την ποιητικότητά της.

Με το χαρακτηριστικό ζωγραφικό του ιδίωμα το οποίο διερευνά και διαρκώς πειραματίζεται με τα όρια της παραστατικότητας, ο διεθνώς αναγνωρισμένος ζωγράφος με έδρα στην Αθήνα και το Παρίσι, προσκαλεί τους θεατές να περιηγηθούν στον δικό του μοναδικό ονειρικό κόσμο όπου  παρελαύνουν θεατές, κλόουν, οδηγοί αυτοκινήτων και κολυμβητές.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του καλλιτέχνη βρίσκεται όπως πάντα η μελέτη του φωτός, γεγονός που αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο και στη νέα σειρά με τίτλο “Les toits de Paris” (Οι Στέγες του Παρισιού) που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην γκαλερί Καλφαγιάν.

Eγκαίνια: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024, 19.00-22.00, είσοδος δωρεάν. Περισσότερα στο kalfayangalleries.com.

Δωρεάν απογεύματα ποίησης στο Café Merlin – Συναντήσεις με σύγχρονους ποιητές

Ποιητές διαβάζουν ποιήματά τους και συνομιλούν με το κοινό στο Café Merlin, την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα σε επιμέλεια Ιουλίτας Ηλιοπούλου. Στις 5 Φεβρουαρίου 2024 η Τασούλα Καραγεωργίου. Περισσότερα στο thf.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα