Ποινικές διώξεις για τους συλληφθέντες με εκρηκτικά και όπλα

Διαβάζεται σε 1'
Ποινικές διώξεις για τους συλληφθέντες με εκρηκτικά και όπλα
Απολογία στον εισαγγελέα των τεσσάρων συλληφθέντων από την Δίωξη Εκβιαστών Eurokinissi

Ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα για τους συλληφθέντες ΟΥΚάδες και το πρώην στέλεχος της ΣΠΦ, που αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ώρες το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, που φέρεται ότι συνεργαζόταν με ποινικούς και στελέχη του Ναυτικού.

Τελικά, το σκέλος που τον αφορά ως προς το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί όπλων, εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Να σημειωθεί ότι είχε ήδη βρεθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων το πρωί ωστόσο θεωρήθηκε ότι είναι αρμοδιότητα Πειραιά και μετήχθη εκεί. Στη συνέχεια αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τους υπόλοιπους συλληφθέντες στα δικαστήρια του Πειραιά, το κατηγορούμενο μέλος της ΣΠΦ αποφασίστηκε να επιστρέψει στην Εισαγγελία Αθηνών.

Ως προς τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, η διαδικασία ολοκληρώθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά.

Ειδικότερα, τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού παραπέμπονται στον εισαγγελέα του ναυτοδικείου, ο ένας με κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο άλλος για πλημμεληματική πράξη. Σε βάρος του τέταρτου κατηγορούμενου, πορτιέρη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα