Το νομοσχέδιο του μεγάλου ψαξίματος και η επιλογή της Μενδώνη

Διαβάζεται σε 3'

Όταν η υπουργός Πολιτισμού ανοίγει συζήτηση με τον Δημήτρη Νατσιό για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του Μεγαλέξανδρου και τα κόμματα ετοιμάζονται να περάσουν ζόρικα σε μία ονομαστική ψηφοφορία

Θα πέσει ψάξιμο

Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο θα «περάσει» από την Βουλή σήμερα. Είναι όμως βέβαιο πως μέχρι να γίνει αυτό τα περισσότερα κόμματα που το στηρίζουν δεν θα περάσουν καθόλου καλά.

Άλλα κόμματα έχουν προβλήματα «ποσοτικά» δηλαδή πολλούς βουλευτές που αντιτίθενται με πρώτη και καλύτερη την Νέα Δημοκρατία. Άλλα πάλι …ποιοτικά. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που κινδυνεύει να βρεθεί με τον υπερσυντονιστή της κοινοβουλευτικής του ομάδας να «σπάει την γραμμή» που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το ΠΑΣΟΚ πάλι μπορεί να έφαγε ώρες επί ωρών σε συνεδριάσεις και ενημερώσεις, αλλά όπως φαίνεται θα έχει πολύ λιγότερες απώλειες από όσες αρχικά φαίνονταν. Ίσως και ελάχιστες.

Σε κάθε περίπτωση μόλις λήξει σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία θα πέσει πολύ …ψάξιμο.

Παίζουν

Ορισμένοι βουλευτές της Ν.Δ πάντως φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να «παίξουν» επικοινωνιακά με αυτή την ιστορία.

Χαρακτηριστική περίπτωση ο Στράτος Σιμόπουλος. Έχοντας φροντίσει το προηγούμενο διάστημα να αφήσει ανοιχτό το αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο έκανε μία μακροσκελή ομιλια. Αναλύοντας διεξοδικά τις απόψεις του για την παραδοσιακή οικογένεια και γενικώς τις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις.

Κράτησε όμως για το τέλος …την «είδηση». Ανακοινώνοντας τελικά πως θα στηρίξει το κυβερνητικό νομοθέτημα. Φροντίζοντας όμως μέχρι τότε να κρατήσει την προσοχή των ΜΜΕ στην τοποθέτησή του κάνοντας τον ανάλογο ντόρο.

Αστεία

Η αλήθεια είναι πως στο κοινοβούλιο δεν πρέπει να έχει καταγραφεί πιο …αστεία περίπτωση ένστασης αντισυνταγματικότητας από αυτές που κατέθεσαν η Νίκη, η Ελληνική Λύση και οι Σπαρτιάτες για το νομοσχέδιο της ισότητας στον γάμο.

Μάλλον το … διασκέδασαν οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων που κλήθηκαν να επιχειρηματολογήσουν εναντίον τους (εκτός από το ΚΚΕ που δεν μπήκε καν στην συζήτηση).

Έτσι για την ιστορία να αναφέρουμε πως η Νίκη υποστήριξε ότι το Σύνταγμα δεν επιβάλει (όχι ότι αντιτίθεται) το νομοσχέδιο που κατάθεσε η κυβέρνηση. Η Ελληνική Λύση υποστήριξε πως οι διατάξεις αντιτίθενται στον …τριαδικό θεό και οι Σπαρτιάτες είχαν ως επιχείρημα την θεωρία του Μοδεστίνου, ενός Λατίνου νομικού του 250 μ.χ σχετικά με το τι εστί γάμος. (Παρεπιπτόντως στην θεωρία του Μοδεστίνου φέρεται να στηρίχθηκε και η δικαστική απόφαση για την ακύρωση των ομόφυλων γάμων που έγιναν στην Τήλο το 2008).

Τα βρήκαν

Τελικά τα βρήκαν χθες στο κοινοβούλιο η Λίνα Μενδώνη με τον Δημήτρη Νατσιό!

Μπορεί να μην συμφώνησαν στο ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα που μεταδίδει ντοκιμαντέρ που δείχνει τον Μέγα – Αλέξανδρο σε ερωτική περίπτυξη με άνδρα όπως ζητούσε ο πρόεδρος της Νίκης.

Υπήρξε όμως σύγκλιση απόψεων στο ότι ο στρατηλάτης …δεν ήταν ομοφυλόφιλος.

Αμφότεροι έκαναν την ίδια εκτίμηση ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και στο πως αντιμετωπίζονταν η ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα. Εκεί ο πρόεδρος της Νίκης χρησιμοποίησε το συγγραφικό έργο του Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του. Ότι δηλαδή ήταν καταδικαστέα.

Το μόνο (σοβαρό) ερώτημα που προκύπτει από όλα αυτά είναι το εάν η υπουργός Πολιτισμού δικαιολογείται να βρεθεί στο επίκεντρο μιας συζήτησης τέτοιου επιπέδου. Ήταν όμως επιλογή της….

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα