Γάμος ομοφύλων: Περισσότερα τελικά τα “όχι” από ΝΔ – Το λάθος με τον Καρασμάνη

Διαβάζεται σε 2'
Γάμος ομοφύλων: Περισσότερα τελικά τα “όχι” από ΝΔ – Το λάθος με τον Καρασμάνη
Βουλή SOOC

Αλαλούμ με την ψήφο Καρασμάνη που προσμετρήθηκε στα “ναι” ενώ ήταν αρνητική. Πόσοι και ποιοι βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν. Η τελική λίστα.

Αλαλούμ επικράτησε για λίγη ώρα με την ψηφοφορία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Καρασμάνη, ο οποίος, αν και καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων, προσμετρήθηκε στα “ναι”.

Η ψήφος του, η οποία είχε κατατεθεί εγγράφως και όχι με τη χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος, διορθώθηκε, γεγονός που διαφοροποιηεί φυσικά και τη συνολική καταμέτρηση.

Αυτό σημαίνει πως το νομοσχέδιο έγινε τελικά δεκτό με 175 «ναι», 77 «όχι» και 2 «παρών», ενώ συνολικά απείχαν 46 βουλευτές.

Όπως αναμενόταν και με βάση τις διεργασίες που λάμβαναν χώρα στα επιτελεία των κομμάτων τις προηγούμενες μέρες, σημαντικός ήταν ο αριθμός των βουλευτών εκείνων που, ενώ τα κόμματά τους κατέβηκαν στην διαδικασία με “γραμμή” υπερψήφισης του νομοσχεδίου, επέλεξαν να απέχουν ή και καταψήφισαν.

Μετά και τη διόρθωση της ψήφου του βουλευτή Πέλλας της ΝΔ, αλλάζει και ο αριθμός των αρνητικών ψήφων.

Συνολικά 52 βουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο, καθώς 21 καταψήφισαν και 31 επέλεξαν την αποχή.

Όσο για τα άλλα κόμματα, 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απείχαν, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ απείχε ο Παύλος Πολάκης, που δικαιολόγησε την επιλογή του με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα