Το συνεδριακό πουμαρό και τα γυαλιά του Φλωρίδη

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο υπουργός δικαιοσύνης έχασε το οπτικό του βοήθημα στην Βουλή και κάποιος το βρήκε ενώ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν τους αρέσουν οι σάλτσες

Φτωχή

Μάλλον φτωχή η συγκομιδή των κειμένων συμβολής για το Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά σήμερα. Στην ιστοσελίδα που φτιάχτηκε για την προβολή του πολιτικού αυτού γεγονότος μετρά κανείς μόνον 42 πονήματα.

Από αυτά δύο ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται και η πλατφόρμα που κατέθεσε ο Διονύσης Τεμπονέρας όπως και ο προβληματισμός που ανέπτυξαν οι Κώστας Ζαχαριάδης – Γιάννης Ραγκούσης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μάλλον δεν αποτυπώθηκε στην συζήτηση πριν το συνέδριο ο …ενθουσιασμός των χιλιάδων μελών στο οποίο συχνά αναφέρεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Εκτός αν δεν στέλνουν κείμενα και προτιμούν τα βιντεάκια στο tik-tok.

Μπετόν αρμέ

Έξυπνη παρατήρηση αυτή που έκανε χθες στην Βουλή ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Σύγκρινε την προθυμία των βουλευτών να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τους νέους ποινικούς κώδικες με την ψηφοφορία που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως σχολίασε: «Όταν περιστέλλονται δικαιώματα η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι μπετόν αρμέ. Όταν ερχόμαστε να συζητήσουμε για δικαιώματα, όπως την ισότητα στον γάμο, το ένα τρίτο δεν ψηφίζει. Αυτή είναι η κατάσταση».

Άλλωστε στο εν λόγω νομοσχέδιο ο Αντώνης Σαμαράς και γενικώς η δεξιά πτέρυγα της Ν.Δ όχι απλά δεν έχει αντίρρηση αλλά υπερθεματίζει. Από τους βουλευτές που επέλεξαν να μιλήσουν υπέρ ένα μεγάλο ποσοστό είχε καταψηφίσει την ισότητα στο γάμο.

Αετομάτης

Αετομάτης αποδείχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει είχε ένα εύρημα: Ένα ζευγάρι γυαλιά.

Απευθυνόμενος στην αίθουσα είπε: «Κάποιος εδώ ξέχασε τα γυαλιά του». Η φράση έκανε τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη να πεταχτεί από την θέση του αφού τα γυαλιά ήταν δικά του και ήδη τα έψαχνε.

Να σημειωθεί ότι ουδείς από τους βουλευτές που παρεμβλήθηκαν να μιλήσουν μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ δεν τα είχε δει ή αν τα είδε δεν ενδιαφέρθηκε σε ποιον ανήκουν.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το μεσημερι στο υπουργείο Οικονομικών, οι δανειολήπτες του ελβετικού φράγκου προσπαθώντας να δείξουν με τον τρόπο τους ότι πρέπει να υπάρξει επιτέλους μία βιώσιμη λύση για τα δάνειας τους.

Στη διαμαρτυρία αυτή καταγράφθηκε παρουσία εκπροσώπων κομμάτων, όπως ο Παύλος Γερουλάνος , ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Ελένη Βάτσινα από το ΠΑΣΟΚ όπως και ο Γιώργος Καραμέρος από τον Σύριζα.

Το θέμα στη Βουλή το έχει φέρει επανειλημμένως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης με παρεμβάσεις τους, όπως και με επίκαιρη που κατατέθηκε  και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα.

Η τετραμμελής επιτροπή των δανειοληπτών συναντήθηκε με την γενική γραμματέα ιδιωτικού χρέους η οποία τους είπε ότι τεχνοκρατικά είναι εναντίον τους η απόφαση του Αρειου Παγου, αλλά το θέμα θα το εξετάσει ο υπουργός…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα