Ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται για νέο “μασάζ” στους αγρότες της Θεσσαλίας

Διαβάζεται σε 2'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Και νέα συνάντηση με αγρότες, συγκεκριμένα από τη Θεσσαλία, θα έχει ο πρωθυπουργός, που ενδεχομένως μετά την Ινδία και το Κατάρ να βρεθεί στη Λάρισα.

 

Και νέα συνάντηση με αγρότες, αυτή τη φορά από τη Θεσσαλία, θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι αγρότες άλλωστε μπορεί να έφυγαν από την Αθήνα και η κυβέρνηση να προσδοκά ότι από Μάρτιο θα σταματήσουν τα μπλόκα. Αποτελούν όμως μία εκλογική ομάδα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία, ενόψει και των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, πάντως δεν προανήγγειλε το χρόνο και τον τόπο της νέας αυτής συνάντησης. Αναμένεται πάντως το νέο ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες της Θεσσαλίας να πραγματοποιηθεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Δηλαδή αφού ο πρωθυπουργός θα έχει επιστρέψει από τις προγραμματισμένες επισκέψεις του σε Ινδία και Κατάρ.

Ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη φορά να επισκεφθεί τη Λάρισα και να συναντηθεί εκεί με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέας.

Στους δρόμους όμως βγήκαν σήμερα και οι μελισσοκόμοι και οι φοιτητές. Ενώ κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι υγειονομικοί. Και ταυτόχρονα απεργίες πραγματοποιούν δικηγόροι και οδηγοί ταξί.

“Η κυβέρνηση ποτέ δεν πρόκειται να κλείσει τα αυτιά ή μάτια της στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών ομάδων. Τα αξιολογεί. Ειδικά όταν οι κινητοποιήσεις διέπονται από σεβασμό προς τους πολίτες, όπως των αγροτών, προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό” δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

Όσον αφορά πάντως στις φοιτητικές κινητοποιήσεις κατά του νόμου που επιτρέπει από το παράθυρο ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι: “Όσα κάνουμε είναι προς το συμφέρον της πλειοψηφίας. Προφανώς θα υπάρχουν και μειοψηφίες που ζουν μόνο και μόνο για να κάνουν πορείες χωρίς αιτήματα”.

Αντίθετα χαμηλούς τόνους κράτησε απέναντι στους υγειονομικούς. Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και τα παράπονα και τα αιτήματα τους.

Επικαλέστηκε ότι: “Υλοποιούμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα για 6.500 προσλήψεις μέσα στο 2024. Είναι δέσμευση και υλοποιούνται. Βγαίνει η μία προκήρυξη μετά την άλλη”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στην ενιαία λίστα χειρουργείων και την ενιαία λίστα φαρμάκων. Έκανε λόγο για ενίσχυση του ΕΚΑΒ και ανακαίνιση νοσοκομείων και κέντρων υγείας.

“Εμείς στις πορείες, στα αιτήματα, απαντάμε με πράξεις και οι πράξεις δείχνουν σεβασμό”, κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα