Metacard: Η επόμενη “μέρα” των επαγγελματικών καρτών

Διαβάζεται σε 7'
Metacard: Η επόμενη “μέρα” των επαγγελματικών καρτών

Μια έξυπνη και “πράσινη” λύση στην ανταλλαγή των επαγγελματικών επαφών έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα σε μια απλή και καθημερινή δραστηριότητα.

Περιβαλλοντική υπευθυνότητα, ευκολία στη χρήση αλλά και ασφάλεια σε σχέση με τα δεδομένα προσφέρει η Metacard, που διασφαλίζει μια εξαιρετικά σύγχρονη, και βιώσιμη λύση για την ανταλλαγή επαγγελματικών επαφών.

“ Η ομάδα με την οποία δημιουργήσαμε τη Metacard αποτελείται από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται αρκετά συναπτά έτη στον κλάδο των επιχειρήσεων. Για αυτόν τον λόγο θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Metacard αποτελεί την πιο B2B λύση τόσο της ελληνικής, όσο και της ευρωπαϊκής αγοράς” αναφέρει η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την όλη προσπάθεια, δηλαδή, ο Αλέξανδρος Κουκής: Co-Founder & Lead developer (RnD Manager), ο Γιώργος Καραβοκύρης: Co-Founder & Marketing Director, ο Νικόλας Μήνος: Co-Founder & Sales Director, ο Χάρης Περδικομμάτης: Co-Founder – Operations Director (RnD Manager), που σημειώνουν ότι τρέχουν παράλληλα το project της κάρτας δημότη, που ήδη είναι σε στάδιο ανάπτυξης με αρκετούς Δήμους της χώρας.

1. «Κάθε επαγγελματίας χρειάζεται ΜΙΑ κάρτα» αναφέρετε στον ιστότοπό σας. Ποια είναι τα σημεία υπεροχής που αποκτά ένας ή μία επαγγελματίας με τη Metcard;

Η Metacard προσφέρει μια εξαιρετικά σύγχρονη, και βιώσιμη λύση για την ανταλλαγή επαγγελματικών επαφών, εξοικονομώντας χρόνο και μειώνοντας αισθητά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησης που θα την εντάξει στα επικοινωνιακά της εργαλεία. Η χρήση μιας μόνο κάρτας (Η οποία ανανεώνεται ψηφιακά σε πραγματικό χρόνο) σχεδόν εκμηδενίζει την ανάγκη παραγωγής χιλιάδων χάρτινων καρτών, ενώ ταυτόχρονα η τεχνολογία NFC ή QR επιτρέπει την άμεση, ασφαλή και επιβεβαιωμένη μεταφορά της επαγγελματικής επαφής του χρήστη στο smartphone του δέκτη.

2. Από όσους και όσες τη χρησιμοποιούν τι σχόλια δέχεστε;

Ακόμα διανύουμε τη “wow” περίοδο. Οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά με την Metacard, ξαφνιάζονται ευχάριστα και μετά από τα πρώτα λεπτά χρήσης αρχίζουν να καταθέτουν ιδέες που θα βελτιώσουν τη δική τους εμπειρία και θα προσαρμόσουν το προϊόν στις δικές του ανάγκες.
Με την πάροδο των πρώτων ημερών και τη συστηματική χρήση της Metacard οι χρήστες αρχίζουν να εκτιμούν την ευκολία χρήσης, την ταχύτητα ανταλλαγής δεδομένων και την οικολογική υπευθυνότητα του προϊόντος. Πολλοί επίσης επισημαίνουν την καινοτομία της λύσης ως κύριο πλεονέκτημα.

3. Πόσο καινοτόμο είναι ένα τέτοιο πλαίσιο ανταλλαγής των επαγγελματικών επαφών, την ώρα που υπάρχουν οι σχετικές πλατφόρμες;

Η ομάδα με την οποία δημιουργήσαμε τη Metacard αποτελείται από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται αρκετά συναπτά έτη στον κλάδο των επιχειρήσεων. Για αυτόν τον λόγο θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Metacard αποτελεί την πιο B2B λύση τόσο της ελληνικής, όσο και της ευρωπαϊκής αγοράς. Το cloud λογισμικό που διαθέτουμε έχει σχεδιαστεί και αναπτύσσεται συνεχώς με γνώμονα τη βελτίωση των διαδικασιών των επιχειρήσεων και των οργανισμών. Επιβεβαίωση αυτού είναι το πλήθος και το μέγεθος των brands που έχουν επιλέξει να κάνουν το βασικότερο βήμα ψηφιακής μετάβασης και να εντάξουν τη Metacard στις λειτουργίες τους.

4. Είναι πράσινη όντως λύση μια και έχουμε να κάνουμε με πλαστικό ή μέταλλο;

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι 100% οικολογικά. Ανακυκλωμένο πλαστικό, ανακυκλωμένο αλουμίνιο ή bamboo αποτελούν τα 3 βασικά υλικά που μπορεί κάποιος να επιλέξει για τη δημιουργία της δικής του Metacard. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται για την εκτύπωση είναι chemical free και έχουν ως βάση το νερό.
Ταυτόχρονα με την επιλογή της Metacard, ο κάθε χρήστης «αποφεύγει» την εκτύπωση τουλάχιστον 100.000 χάρτινων καρτών, καθώς σε τόσες χρήσης αντιστοιχεί ο κύκλος ζωής μίας και μόνο Metacard. Αναλογιστείτε τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος μίας εταιρείας που αριθμεί εκατοντάδες ή και χιλιάδες εργαζόμενους.

5. Πόσο ασφαλές είναι για το χρήστη, από τους σύγχρονους cyber κινδύνους για τα προσωπικά δεδομένα;

Η τεχνολογία NFC που χρησιμοποιείται στη Metacard είναι σχεδιασμένη με την ασφάλεια ως προτεραιότητα, προσφέροντας προηγμένα μέτρα προστασίας για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Οι cloud servers μας διαθέτουν μία τεχνολογία αιχμής, κατά την οποία ακόμα και αν ένας κακόβουλος hacker καταφέρει να διείσδυση σε ένα account αυτό αυτόματα να απενεργοποιηθεί και αν απομονωθεί, μη επιτρέποντάς του να μεταπηδήσει σε κανένα άλλο. Την ίδια στιγμή ο πελάτης δεν θα βιώσει κανένα οδυνηρό αποτέλεσμα, γιατί σε πραγματικό χρόνο το account του θα μεταβεί στο πιστό αντίγραφο που ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

6. Υπάρχει θέμα συμβατότητας με συσκευές κινητών;

Η Metacard είναι συμβατή με την πλειονότητα των συσκευών που υποστηρίζουν NFC, καθιστώντας την προσβάσιμη σε ένα ευρύ φάσμα χρηστών. Το 100% των χρηστών καλύπτεται με τη χρήση του QR που τυπώνεται πάνω στη Metacard και είναι κάτι που συνιστούμε σε όλους μας τους πελάτες.

7. Σε περίπτωση απώλειας τι γίνεται;

Σε περίπτωση απώλειας, η εταιρεία προσφέρει λύσεις για την αντικατάσταση της κάρτας, ενώ τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή και προστατευμένα.

8. Πώς ‘τρέχει” η ανάπτυξή σας, πόσες τέτοιες κάρτες κυκλοφορούν;

Η εταιρεία είναι σε διαρκή ανάπτυξη, με αυξανόμενο αριθμό χρηστών και κάρτες που κυκλοφορούν, ενισχύουν την παρουσία μας στην αγορά. Ακόμα βρισκόμαστε σε μία φάση εκπαίδευσης του κοινού, αλλά είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέρνουμε να “μετασχηματίζουμε” μία από τις πιο παραδοσιακές επαγγελματικές συνήθειες ανεξαρτήτως κλάδου, αυτή της ανταλλαγής καρτών.

9. Με ποιες εταιρείες συνεργάζεστε;

Στα λιγότερα από δύο χρόνια ζωής μας έχουμε καταφέρει να «διεισδύσουμε» στους περισσοτέρους επαγγελματικούς κλάδους, όπως της Ναυτιλίας, της Υγείας, της Ενημέρωσης, του Τουρισμού, των Μεταφορών, του Αθλητισμού και αρκετών ακόμα. Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε ότι οι Ελληνικές Επιχειρήσεις έχουν πάρει την απόφαση για ψηφιακή μετάβαση και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην αναζήτηση σχετικών λύσεων.

10. Το Δημόσιο έχει δείξει ενδιαφέρον;

Tα τελευταία χρόνια αναμφισβήτητα το Ελληνικό Δημόσιο έχει κάνει τεράστια βήματα ψηφιοποίησης των διαδικασιών και των λειτουργιών του. Έχουν υπάρξει συζητήσεις με φορείς του δημοσίου που ενδιαφέρονται για τις καινοτόμες ελληνικές λύσεις και θεωρούμε ότι δεν θα αργήσει η πρώτη μας συνεργασία με κάποιον από τους αντίστοιχους οργανισμούς.

11. Το λογισμικό πίσω από την κάρτα έχει περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη και “κούμπωμα” κι άλλων υπηρεσιών;

Το λογισμικό πίσω από την κάρτα σχεδιάζεται με γνώμονα την ευελιξία, επιτρέποντας την ενσωμάτωση νέων υπηρεσιών και λειτουργιών για την περαιτέρω ανάπτυξη. Ένα εντυπωσιακό γεγονός είναι ο ενθουσιασμός με τον οποίο οι πελάτες μας έρχονται σε επαφή μαζί μας για να εντάξουμε κάτι ακόμα από τις λειτουργίες των επιχειρήσεών τους στην πλατφόρμα μας. Όταν καταφέρουμε να περάσουμε πλήρως από τις εκατοντάδες χιλιάδες χάρτινες κάρτες, στη μία Metacard, είμαστε έτοιμοι για να προσφέρουμε την επόμενη λύση χωρίς καθόλου hardware.

12. Τελικά η εν λόγω κάρτα μπορεί να λειτουργήσει και ως “κάρτα δημότη” με τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για κάθε πολίτη;

Πιστεύουμε ότι η τεχνολογική ανάπτυξη της Ελλάδας πρέπει να βασιστεί στην ανάπτυξη των μικρότερων πόλεων, πέραν της Αθήνας. Όλοι έχουμε στο μυαλό μας Δήμους / Πόλεις εκτός της Αττικής που πρωτοπορούν, γιατί έχουν ευκολότερο πεδίο και πιο «διψασμένους» και ίσως δεκτικούς κατοίκους. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν δημιουργήσει το project της κάρτας δημότη για την οποία βρισκόμαστε στο στάδιο ανάπτυξης με αρκετούς Δήμους της χώρας. Η κάρτα Δημότη έρχεται να λύσει το πρόβλημα της αμεσότητας που επιβάλει η νέα εποχή φέρνοντας στο πορτοφόλι κάθε Δημότη, άμεση και προσωποποιημένη ενημέρωση, για τα ζήτηματα του Δήμου του, της γειτονίας του, ακόμα και του δρόμου στον οποίο διαμένει με ένα μόνο ΤΑΡ της προσωπικής του κάρτας στο κινητό του. Ταυτόχρονα η κάρτα Δημότη συνδέει τους δημότες με τις επιχειρήσεις & τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη γειτονία τους, αλλά και εντός των ορίων του Δήμου τους, με σκοπό το αμφίδρομο όφελός τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα