Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 5'
Graffiti στην πόλη
Graffiti στην πόλη PIXABAY/φωτο αρχείου

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς.

Προτάσεις που σου… “ανοίγουν την όρεξη” και δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό, να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

***Θυμίζουμε ότι η πρωτεύουσα σήμερα 28/2 θα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, έναν χρόνο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Πριν μετακινηθείτε στην πόλη δείτε ποιοι κλάδοι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Ποια μέσα μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο.

Παράλληλα, στην τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ θα συμμετάσχει η ΕΣΗΕΑ.

Δωρεάν συναυλίες φιλικές για άτομα με άνοια

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και την υποστήριξη της Εταιρείας ALZHEIMER Αθηνών οργανώνουν κύκλο συναυλιών που είναι φιλικές προς τα άτομα με άνοια.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Χώρος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων), οι ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συναυλίες από τα μουσικά σύνολα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ υπό τη διεύθυνση των διδασκόντων του τμήματος.

Το ρεπερτόριο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα που κυμαίνεται από την ελληνική παραδοσιακή, τη λαϊκή μουσική, το αστικό τραγούδι, το νέο κύμα αλλά και την κλασική μουσική. 28/2/2024: Γιάννης Μαλαφής. Πληροφορίες στο megaron.gr/event/sunaulies-filikes-gia-atoma-me-anoia.

άνδρα πολύτροπον: Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Γιάννη Κωστόπουλου – Δωρεάν στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο του Γιάννη Κωστόπουλου, το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου παρουσιάζει την έκθεση «άνδρα πολύτροπον. Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Γιάννη Κωστόπουλου», θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τιμήσει την παρουσία και τη συμβολή του και σε άλλους τομείς, πέραν του τραπεζικού.

έκθεση «άνδρα πολύτροπον. Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Γιάννη Κωστόπουλου» διοργανώνεται στην αίθουσα Σπυρίδωνος και Ευρυδίκης Κωστοπούλου στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού – στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων στην οποία το μουσείο έδωσε το όνομα των γονέων του Γιάννη Κωστόπουλου, τιμώντας τον για τη γενναιοδωρία και την υποστήριξή του.

Δομημένη σε πέντε ενότητες, η έκθεση προβάλλει τα πολυσχιδή ενδιαφέροντα και τις πολλαπλές δραστηριότητες του Γιάννη Κωστόπουλου και διαρθρώνεται ανάλογα. Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1, Αθήνα.

Art Awards 2024 δωρεάν στο Πολεμικό Μουσείο

Η Dreamteam διοργανώνει για δεύτερη φορά τη μεγάλη γιορτή Τέχνης ART AWARDS, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμών Τεχνών του project #LOVE4ART στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, του ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και της International Action Art, που στόχο έχει την ανάδειξη των εικαστικών Τεχνών και σκοπό την υποστήριξη παιδιών που ζουν σε ιδιαίτερες συνθήκες αλλά και ηλικιωμένων ανθρώπων και τη διάδοση της έμπρακτης αγάπης και προσφοράς.

Τα Art Awards είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής, μικτής τεχνικής, όπου οι καλλιτέχνες καλούνται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να διαγωνιστούν μέσα από την ευγενή άμιλλα και την Τέχνη τους.

Η τριήμερη αυτή πρωτοπόρα δράση #LOVE4ART απαρτίζεται από την εντυπωσιακή έκθεση τέχνης 103 εικαστικών καλλιτεχνών διαφόρων εθνικοτήτων από Ελλάδα και Κύπρο και 153 έργων, από την παρουσίαση του #LOVE4ART Notebook και από τα εικαστικά Βραβεία Τέχνης Art Awards, που πλέον αποτελούν θεσμό.

Η έκθεση θα λειτουργεί και Τετάρτη 28/02 από 15:00 έως 20:00.

Out of the box _ Fearless

∗Her song is music to my heart / 'Εκθεση "Out of the box _ Fearless"

Η Sianti Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Σοφίας Φωτιάδου με τίτλο “Out of the box _ Fearless” σε επιμέλεια Γιάννη Κολοκοτρώνη.

Η έκθεση διερευνά ανθρώπινα θέματα που αποδίδονται με μία άλλη πρωτότυπη ζωγραφική γλώσσα: η επιλογή μεταξύ (του “φαίνεσθαι” και του “είναι”) ορθολογισμού και παράλογου, τα ζητήματα της αλήθειας και της επιθυμίας αλλά και η τιθάσευσή της και κυρίως η πνευματική ποιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο αινιγματικός κόσμος της Φωτιάδου αποτελείται από θαυμαστά και παράξενα πρόσωπα αναμφισβήτητα ιδιόμορφα, που κινούνται ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

Αυτή την υπερρεαλιστική πλην όμως αριστοτεχνική προβολή αυτών των φανταστικών χαρακτήρων υπερασπίζεται με θέρμη ο καθηγητής ιστορίας της Δυτικής Τέχνης, Γιάννης Κολοκοτρώνης, που επιμελείται και την έκθεση : “… Στην αχρονικότητα της τέχνης, που σήμερα την καθορίζει η ψηφιακή τεχνολογία, το παρελθόν είναι διαρκώς παρόν και τα έργα της Φωτιάδου ενδείκνυνται σε ολιστικές αναγνώσεις. Πάνω σ’ αυτόν τον προβληματισμό, αναπτύσσεται η νέα ενότητα ζωγραφικής της Σοφίας Φωτιάδου που τιτλοφορείται “Out of the box _ old masters”.

Προσωπογραφίες ‘μεγάλων’ δασκάλων του παρελθόντος τροφοδοτούν τη φαντασία της για να υφάνει μια αφήγηση που εκτείνεται πέρα από τον καμβά. […] Τελικά, αξιοποιώντας την τεράστια παράδοση της σουρεαλιστικής εικονογραφίας αλλά και τα ιδιότυπα πλάσματα ή τα αγαθά τέρατα ενός Αρτσιμπόλντο, ενός Ιερώνυμου Μπος ή ενός Σαλβαδόρ Νταλί, η Σοφία Φωτιάδου με γνώση και ιδιαίτερη χρωματική ευαισθησία στήνει τον εντελώς ιδιαίτερο προσωπικό της κόσμο με πλάσματα που νοσταλγούν ένα χαμένο παράδεισο ή ονειρεύονται έναν καινούριο. Στην ζωγραφική της συνυπάρχουν τόσο οι κλασικές, ζωγραφικές αξίες όσο και μία πολύ σύγχρονη οπτική των πραγμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα