Ερρίκος Ντυνάν: Τεχνολογία αιχμής στην αιμοκάθαρση

Διαβάζεται σε 3'
To Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»
To Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»

Tα νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης του Ερρίκος Ντυνάν διαφοροποιούνται από όλα τα μηχανήματα προηγούμενης γενιάς, καθώς διαθέτουν τεχνολογίες και εφαρμογές οι οποίες εμφανίζονται για πρώτη φορά σε μηχανήματα αιμοκάθαρσης παγκοσμίως.

Μια νέα εποχή ξεκίνησε για τη Νεφρολογική Κλινική του Ερρίκος Ντυνάν, μετά τον πλήρη εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού της και τη λειτουργία της με προδιαγραφές που ανταγωνίζονται τα πλέον σύγχρονα νεφρολογικά κέντρα του εξωτερικού.

Σε 24ωρη βάση, κάθε ασθενής έχει πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ολοκληρωμένα νεφρολογικά κέντρα της χώρας, με Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που συνεχίζει να πρωτοπορεί, καθώς πλέον διαθέτει:

  • 30 μηχανήματα αιμοκάθαρσης τελευταίας τεχνολογίας 6008 CAREsystem με δυνατότητα εφαρμογής όλων των μεθόδων αιμοκάθαρσης (κλασσική αιμοκάθαρση, αιμοδιαδιήθηση on line σε όλες τις θέσεις).Τα νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης διαφοροποιούνται από όλα τα μηχανήματα προηγούμενης γενιάς, καθώς διαθέτουν τεχνολογίες και εφαρμογές οι οποίες εμφανίζονται για πρώτη φορά σε μηχανήματα αιμοκάθαρσης παγκοσμίως. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική Μονάδα Τεχνητού Νεφρού σε νοσοκομείο στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί το υπερσύγχρονο σύστημα 6008 CAREsystem και μάλιστα για το σύνολο των κλινών αιμοκάθαρσης.
  • Οι νέες εφαρμογές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, σύστημα υπολογισμού της ροής της αγγειακής προσπέλασης (fistula) του ασθενή, σύστημα υπολογισμού της ποσότητας του νατρίου (Na) που προσλαμβάνεται ή απομακρύνεται από τον ασθενή κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης, καθώς και σύστημα μέτρησης του αιματοκρίτη και της αιμοσφαιρίνης του ασθενή κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
  • Με το υπερσύγχρονο σύστημα 6008 CAREsystem ελαχιστοποιείται ακόμη ο κίνδυνος θρόμβωσης κατά τη διάρκεια της θεραπείας, καθώς ο σχεδιασμός των γραμμών βασίζεται σε καινοτόμες τεχνολογίες οι οποίες ελαχιστοποιούν την παραμονή του αέρα στο κύκλωμα προσφέροντας ταυτόχρονα χαμηλότερο εξωσωματικό όγκο κυκλοφορίας. Επιπλέον, το γεγονός ότι μειώνονται τα βήματα χειρισμού καθώς και τα κρίσιμα σημεία επαφής οδηγούν σε μειωμένο κίνδυνο μόλυνσης και συμβάλλουν στην προηγμένη ασφάλεια τόσο των ασθενών όσο και των χειριστών.

Η Μονάδα αιμοκάθαρσης μπορεί να εξυπηρετήσει 200 ασθενείς σε εβδομαδιαία βάση και παρέχει ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση των νεφρολογικών αναγκών των ασθενών σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές διεθνών οργανισμών (JCI). Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι εξοπλισμένη με low και high flux φίλτρα αιμοκάθαρσης και σύγχρονο σύστημα onLine επεξεργασίας νερού, ενώ διαθέτει ξεχωριστή αίθουσα για ασθενείς με Ηπατίτιδα Β και απομονωμένη μονάδα για ασθενείς Covid.

Με αφορμή τη λειτουργία του νέου συστήματος αιμοκάθαρσης, ο διευθυντής της Νεφρολογικής κλινικής και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Ερρίκος Ντυνάν, κ. Σπύρος Μουτάφης, δήλωσε:  «Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Ερρίκος Ντυνάν από την έναρξη της λειτουργίας της αποτελεί κέντρο αναφοράς. Είμαστε περήφανοι, ωστόσο, επειδή παράλληλα με την εξατομικευμένη φροντίδα για όλους τους αιμοκαθαιρόμενους, έχουμε δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια κι ένα περιβάλλον που ξεπερνά τα όρια ενός νοσηλευτικού χώρου. Ο νεφροπαθής για εμάς δεν είναι ένας ασθενής, αλλά ένας δικός μας άνθρωπος. Διατηρώντας αυτή τη σχέση αναλλοίωτη, με τον νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό ανοίγουμε ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο που επιτρέπει στη Μονάδα Τεχνητού νεφρού του Ερρίκος Ντυνάν να συναγωνίζεται κάθε αντίστοιχο υπερσύγχρονο κέντρο του εξωτερικού». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα