Ο Μαρινάκης επιμένει ότι το μπάζωμα στα Τέμπη δεν ήταν κυβερνητική απόφαση

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μαρινάκης επιμένει ότι το μπάζωμα στα Τέμπη δεν ήταν κυβερνητική απόφαση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης SOOC

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι δηλαδή το μπάζωμα της περιοχής του δυστυχήματος των Τεμπών δεν έγινε με δική τους εντολή.

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση για το μπαζώμα του σημείου της περιοχής των Τεμπών, λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα, κάτι που, όπως καταγγέλλεται, είχε ως αποτέλεσμα να σβηστούν και να εξαφανιστούν στοιχεία που θα έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στις εν εξελίξει έρευνες.

Μιλώντας νωρίτερα στον Ant1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, ότι δηλαδή «δεν υπάρχει καμία πληροφορία σοβαρή, κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι έγινε για κάποια συγκάλυψη» και επέμεινε ότι το μπάζωμα πρόκειται για «επιχειρησιακή ενέργεια την οποία ακολούθησαν οι άνθρωποι που ήταν στο πεδίο». 

«Δεν κατηγορώ και δεν αθωώνω από πριν κανέναν θα αποφανθεί η δικαιοσύνη όπως ορίζει ο νόμος» είπε ο κ. Μαρινάκης, που έσπευσε να υπερασπιστεί τον Χρήστο Τριαντόπουλο. Σε ότι αφορά τις πολιτικές ευθύνες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε ξανά για την εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, λέγοντας πως αυτή «αφορά τους πάντες και χωρίς κανέναν αστερίσκο».

«Ο Κασσελάκης είπε το ένα τζάκι καλύπτει το άλλο, δεν είναι τηλεδικαστής, όταν λέει τόσο βαριές κουβέντες να έρθει να μας πει ποια είναι η συγκάλυψη και να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουμε.. δεν εργαλειοποιούμε κανένα θάνατο σκύβουμε το κεφάλι θέλουμε δικαιοσύνη χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς κραυγές η αντιπολίτευση προσπαθεί να χτίσει αφήγημα πάνω στον πόνο ανθρώπων» επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών 2023, δήλωσε πως είχε στείλει εξώδικο προς τον πρώην περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, καθώς είχε μάθει ότι το μπάζωμα ήταν απόφαση της Περιφέρειας. Σύμφωνα με την ίδια, ο κ. Αγοραστός, σε γραπτή απάντηση, επισήμανε ότι ακολούθησε εντολές, οι οποίες ήρθαν από τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα