Επίθεση στην Ερμού: Την Τρίτη απολογείται ο δράστης – Τι έσωσε από μοιραίο χτύπημα την 22χρονη

Διαβάζεται σε 2'
Το σημείο όπου έγινε η επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού
Το σημείο όπου έγινε η επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η 22χρονη που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο της Αθήνας, συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”. Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο δράστης.

Την Τρίτη (05/03) αναμένεται να απολογηθεί ο 32χρονος, ο οποίος χθες, Παρασκευή (01/03), επιτέθηκε με μαχαίρι σε 22χρονη κοπέλα στην Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, τραυματίζοντάς την σοβαρά.

Ο δράστης οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα, Σάββατο (02/03) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

H 22χρονη, η οποία έφερε βαθύ τραύμα στην ωμοπλάτη, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”. Η κατάσταση της υγείας της είναι καλή, έπειτα από το πολύωρο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη χθες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι διασωληνωμένη και επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης, ένας 32χρονος ιρακινής καταγωγής, της επιτέθηκε μαχαιρώνοντάς την δύο φορές στην ωμοπλάτη, θεωρώντας ότι “είναι πράκτορας και τον παρακολουθεί”.

Ένα σακίδιο που είχε στην πλάτη η νεαρή γυναίκα φαίνεται ότι την προστάτεψε από μοιραίο, για τη ζωή της, χτύπημα.

Το χρονικό της επίθεσης στην Ερμού

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ, το μεσημέρι της Παρασκευής (01/02), μία 22χρονη γυναίκα δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δράστης – άγνωστος προς την ίδια – την είχε χτυπήσει με μαχαίρι δύο φορές στην ωμοπλάτη, κοντά στην καρδιά, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη αιμορραγία, καθώς το βάθος των δύο τραυμάτων ήταν τέσσερα δάκτυλα.

Η 22χρονη έφθασε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της και οι γιατροί, διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί πνευμοθώρακα (το μαχαίρι είχε τρυπήσει το θωρακικό τοίχωμα) ενώ είχε και ένα σπασμένο πλευρό.

Ο 32χρονος συνελήφθη επί τόπου από αστυνομικούς της πεζής περιπολίας, καθώς δεν προσπάθησε να διαφύγει, και οδηγήθηκε στην ασφάλεια Αθηνών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, φέρεται να έχει ψυχιατρικό ιστορικό. Ο δράστης θεωρούσε πως η γυναίκα -η οποία είναι πωλήτρια σε κατάστημα στην Ερμού- είναι πράκτορας και ότι τον παρακολουθούσε, εξ ου και τη μαχαίρωσε.

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του δράστη

Στο μεταξύ, βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σε αυτό φαίνεται η στιγμή όπου οι αστυνομικοί τον έχουν συλλάβει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα