Ουκρανία: Ρωσική επιδρομή με βομβαρδισμούς στο Κίεβο – Κατέφυγαν στο μετρό οι πολίτες

Διαβάζεται σε 2'
Βομβαρδισμοί στην Ουκρανία
Βομβαρδισμοί στην Ουκρανία AP Photo Vadim Ghirda

Στον απόηχο των συζητήσεων για επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ρωσική επιδρομή με βομβαρδισμούς στο Κίεβο τάραξαν την πρωτεύουσα.

Πολλές ισχυρές εκρήξεις -πρώτη φορά μετά από περίπου δύο μήνες- ακούστηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης (21/03) στο κέντρο του Κιέβου στην Ουκρανία, έπειτα από συναγερμό για επιδρομή των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας με πυραύλους και drones.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως άκουσε κάπου δέκα εκρήξεις από τις 05:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και μετά, καθώς και πυρά της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Αποτέλεσμα της επιδρομής, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, ήταν να τραυματιστούν δέκα άνθρωποι. «Οι τραυματίες αυξήθηκαν σε 10 ως αποτέλεσμα της επίθεσης του εχθρού», ανέφερε ο Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram.

Σε προηγούμενο απολογισμό, ο δήμαρχος έκανε λόγο για οκτώ τραυματίες, αριθμός ο οποίος αυξήθηκε κατά δύο.

Βομβαρδισμοί στην Ουκρανία
Βομβαρδισμοί στην Ουκρανία AP Photo Vadim Ghirda

«Έχουμε ήδη οκτώ τραυματίες ως αποτέλεσμα της επίθεσης του εχθρού», ανέφερε ο Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram. Δεν είναι σαφές πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή τους.

Σε βίντεο και εικόνες που κάνουν το γύρω του διαδικτύου φαίνονται οι πολίτες του Κιέβου να καταφεύγουν μαζικά στο μετρό, προκειμένου να σωθούν.

Νωρίτερα, ανακοίνωνε πως «συντρίμμια πυραύλων» κατέπεσαν σε συνοικίες της πόλης, σε πολυκατοικίες και σε άλλα κτίρια, ανάμεσά τους βρεφονηπιακό σταθμό, καθώς και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, τονίζοντας πως τουλάχιστον διαμέρισμα πολυκατοικίας βρισκόταν στις φλόγες, όπως και «οχήματα». Διαβεβαίωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση για να αποκρούσει την επιδρομή και ότι η πυροσβεστική έσπευσε σε διάφορα σημεία της πόλης για να σβήσει φωτιές.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε κάπου δέκα εκρήξεις από τις 05:00 το πρωί και μετά, καθώς και πυρά της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Ο πιο πρόσφατος ευρείας κλίμακας βομβαρδισμός της ουκρανικής πρωτεύουσας από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα