Τηλεφωνικές επαφές Ανδρουλάκη με πολιτικούς αρχηγούς για την πρόταση δυσπιστίας

Διαβάζεται σε 2'
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης Dimitris Kapantais / SOOC

Με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων που θα υπογράψουν επίσης την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης επικοινώνησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να να ανακοινωθεί η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, στον απόηχο του δημοσιεύματος του “Βήματος της Κυριακής” περί αλλοίωσης των ηχητικών καταγραφών στο δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων που θα υπογράψουν επίσης την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Φάμελλο, την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση.

Στο κείμενο, στο οποίο θα συμπεριληφθούν ενδεχομένως και κάποιες παρατηρήσεις, γίνεται αναφορά όχι μόνο στα Τέμπη, αλλά και σε θέματα κράτους δικαίου, στο θέμα των υποκλοπών και της διαρροής των e-mail. Όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στο κείμενο που θα καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις 15:00 στην Ολομέλεια, κατά τη δεκάλεπτη ομιλία του, όπου θα παρουσιάσει το σκεπτικό της πρότασης μομφής.

Η πρόταση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να υποβληθεί εντός της ημέρας και θα υπερβαίνει το κατώτατο όριο των 50 υπογραφών, αφού φέρεται ότι έχουν αποδεχτεί να τη στηρίξουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Πλεύση Ελευθερίας, η Ελληνική Λύση και με αστερίσκους το ΚΚΕ, το οποίο διευκρίνισε ότι τη στηρίζει “με το δικό του σκεπτικό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα