Στέφανος Κασσελάκης: “Είμαι έτοιμος να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας”

Διαβάζεται σε 6'
Ο Στέφανος Κασσελάκης στο "Καλύτερα δε Γίνεται"
Ο Στέφανος Κασσελάκης στο "Καλύτερα δε Γίνεται" glomex

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, την πρώτη μετά την απόλυσή του από τον στρατό, παραχώρησε στο “Καλύτερα δε Γίνεται” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του ALPHA, “Καλύτερα δε Γίνεται” το μεσημέρι της Κυριακής, λίγα μόλις 24ωρα μετά την απόλυσή του από τον στρατό και μίλησε για όλα τα φλέγοντα πολιτικά και κοινωνικά θέματα, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αρχικά στην πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το δημοσίευμα του «Βήματος» περί παραποίησης των ενδοεπικοινωνιών τη νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη, με τον ίδιο να τη χαρακτηρίζει ένα “χρήσιμο εργαλείο”, αλλά να υπογραμμίζει πως “όταν είναι δεδομένο το αποτέλεσμα δεν αλλάζει κάτι ως προς την ουσία”.

Τόνισε δε ότι “ένα κρίσιμο αποτέλεσμα είναι ότι αποκαλύφθηκε η αλαζονεία του Κώστα Αχ. Καραμανλή, αυτό το στιλ, το υφάκι, ότι δεν ήξερε τίποτα, ότι λέει ψέμματα, που πριν έναν χρόνο τον είχαν ειδοποιήσει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ερώτηση και ειρωνευόταν στη Βουλή και έλεγε ότι ‘είναι ντροπή να θέτουμε θέματα ασφαλείας’ και αυτή η στρατηγική του ‘δεν ντρέπεστε;’ που την κάνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός”.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στο παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε “Πόντιο Πιλάτο” λέγοντας χαρακτηριστικά πως “θα έρθει ένα γερό χαστούκι στις Ευρωεκλογές, αλλά δεν θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ απλά να πάρει μία ψήφο τιμωρίας στη ΝΔ. Θέλουμε θετική ψήφο”.

Ερωτηθείς για το αίτημά του αναφορικά με διεθνείς παρατηρητές στις Ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε πως “παρατηρητές υπάρχουν πάντα”, τόνισε όμως πως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος, καθώς “είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που το αδιάβλητο πλέον δεν είναι δεδομένο”.

“Είχαμε προσωπικά στοιχεία των εκλογέων του εξωτερικού, τα οποία δόθηκαν από τα στελέχη της ΝΔ στους ευρωβουλευτές της ΝΔ και εργαλειοποιήθηκαν. Άλλο ένα ψέμα της Νέας Δημοκρατίας τότε, ότι δήθεν η κα Ασημακοπούλου τα συγκέντρωσε με τις δικές της δυνάμεις και τελικά ήταν από στελέχη. Ρωτάω λοιπόν, έχουν διαρρεύσει στοιχεία εκλογέων του εξωτερικού. Ποιος εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία και προσωπικά δεδομένα εκλογέων του εσωτερικού; Μπορεί να εγγυηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν έχουν διαρρεύσει και εργαλειοποιηθεί και αν ναι, πώς;“, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο "Καλύτερα δε Γίνεται"
Ο Στέφανος Κασσελάκης στο "Καλύτερα δε Γίνεται" INTIME

“Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο. Και όταν τουλάχιστον ένα από τα δύο τζάκια κινδυνεύει με φυλακή, βάσει του εγκλήματος των Τεμπών, θα δείτε ότι θα κάψουν καμένη γη και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Τίποτα δεν είναι δεδομένο”, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια προκάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό για διπλές εκλογές, Ευρωεκλογές και Εθνικές Εκλογές “για να δούμε πού είναι το ζύγι”, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

“Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει περίπτωση για συνεργασία. Φαίνεται στην κοινωνία ότι έχουμε δημιουργήσει ένα κίνημα γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα προσπαθούν να με αποδομήσουν”, είπε και δήλωσε πως “είναι έτοιμος να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, με ικανότατους βουλευτές και ικανότατους επιστήμονες σε αυτά τα think tank που παρουσιάζω. Ο υπουργός Οικονομίας και ο πρωθυπουργός δεν έχουν επιχειρήσει ποτέ. Αυτοί που διοικούν αυτή τη στιγμή την ελληνική οικονομία και ευαγγελίζονται την ανάπτυξη δεν κατανοούν έμπρακτα το επιχειρείν“.

Απάντησε επίσης στα ειρωνικά σχόλια του πρωθυπουργού με αφορμή την ολιγοήμερη θητεία του στον στρατό, λέγοντας πως με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης “προσβάλλει όλη την ομογένεια και τον ελληνικό στρατό” ενώ εξήγησε πως ο λόγος που βρίσκεται μόνιμα στην Ελλάδα δεν είναι οι επαγγελματικές ευκαιρίες, αλλά το ότι έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Είμαι 36 χρονών και είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα τη θητεία μου, με υπερηφάνεια φόρεσα το εθνόσημο, κάτι που δεν άρεσε στην κυβέρνηση, που μας έλεγε ‘εθνική εξαίρεση’ τόσα χρόνια. Ας σεβαστούν τους απόδημους και την ομογένεια και αν είναι να κάνουμε συγκρίσεις πατριωτισμού να το κάνουμε βάσει των πράξεων του καθενός. Δεν έχω πειράξει κανέναν είμαι εδώ να προσφέρω, ούτε ψεύδομαι, ούτε λέω ‘δε ντρέπεστε’ για να αποφύγω την ωμή πραγματικότητα που με κοιτάει στα μάτια. Αν μία κυβέρνηση έχει πραγματικά λαϊκή βάση, δεν φοβάται οικονομικά συμφέροντα. Δεν βασίζεται σε οικονομικά συμφέροντα για να μείνει κυβέρνηση, έχει τη δύναμη του λαού. Όλο αυτό είναι ένα σύστημα που τους βοήθησε να χρωματίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ‘εθνική εξαίρεση’ και τώρα τους γύρισε μπούμερανγκ“, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, οι σχέσεις του με τον οποίο, όπως είπε, είναι καλύτερες από ποτέ, ενώ αποκάλυψε πως τον κάλεσε από τον θάλαμο του στρατοπέδου και συνομίλησαν σε πολύ καλό κλίμα.

Μιλώντας για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως “θέλω να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ότι θα είμαστε ξεκάθαρα η προοδευτική κυβέρνηση που θα πάρει την σκυτάλη στις επόμενες εθνικές εκλογές. Θα πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε σηκώσει ανάστημα, ότι έχουμε ανανεωθεί και να φέρουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Στόχος δεν είναι η δεύτερη θέση, αλλά η μεγάλη ανατροπή, το πιστεύω. Υπάρχει μεγάλη μεταβλητότητα αυτή τη στιγμή και οι προτάσεις μας έχουν κάνει γκελ στους πολίτες”.

Τέλος, αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή και τον γάμο του με τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ, ο οποίος όπως αποκάλυψε θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη και θα είναι σε πολύ στενό κύκλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα