Δήμος Βόλβης: Αντιδήμαρχος πετούσε απόβλητα σε περιοχή Natura

Διαβάζεται σε 2'
Απόβλητα σε περιοχή natura - ζώνη προστασίας εθνικού πάρκου του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκη
astynomia.gr

Χειροπέδες σε τρία άτομα για απορρίψεις αποβλήτων σεπεριοχή NATURA του δήμου Βόλβης. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως πρώην δημοτικός λειτουργός έριχνε για χρόνια ογκώδη απορρίμματα σε Ζώνη Προστασίας Εθνικού Πάρκου.

Αντιδήμαρχος του δήμου Βόλβης και δύο οδηγοί φορτηγών συνελήφθησαν για ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων κλαδεμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων (έπιπλα) σε προστατευόμενη περιοχή NATURA, κοντά στο Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Οι δύο οδηγοί (46 και 49 ετών) έγιναν αντιληπτοί την ώρα που απέρριπταν τα απόβλητα, ενεργώντας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατ’ εντολή του 47χρονου αρμόδιου λειτουργού δημοτικής υπηρεσίας.

astynomia.gr

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ανάλογες απορρίψεις ογκωδών δημοτικών αποβλήτων πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο σημείο και πριν από λίγες μέρες από τον 46χρονο για λογαριασμό του αρμόδιου Δήμου, κατ’ εντολή του 47χρονου.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε εις βάρος του 47χρονου αντιδημάρχου ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε υποβάθμιση περιβάλλοντος (με την επιβαρυντική περίσταση), όπως επίσης για παραβίαση της δασικής νομοθεσίας, ενώ τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του, οδηγοί φορτηγών που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί στις παραπάνω πράξεις.

Απόβλητα σε περιοχή natura - ζώνη προστασίας εθνικού πάρκου του Δήμου Βόλβης
astynomia.gr

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε επιπλέον ότι η συγκεκριμένη διαδικασία για τα ογκώδη απόβλητα του ίδιου δήμου πραγματοποιούνταν τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια από 54χρονο δημοτικό λειτουργό (της προηγούμενης δημοτικής θητείας), σε δασική περιοχή που βρίσκεται εντός ενταγμένης ζώνης προστασίας NATURA και σε Ζώνη Προστασίας Εθνικού Πάρκου, ενώ δημιουργήθηκε μια άτυπη χωματερή (Χ.Α.Δ.Α.) από την οποία καλύφθηκε εν μέρει γειτνιάζων διερχόμενο ρέμα. Η εισαγγελέας έδωσε εντολή να διεξαχθεί ξεχωριστή ποινική έρευνα για το καθεστώς απόρριψης ογκωδών αποβλήτων στον ίδιο δήμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα