Βρετανία: Συνελήφθη ένας από τους πλέον καταζητούμενους φυγάδες

Διαβάζεται σε 2'
O Richard Burrows ένας από τους πλέον καταζητούμενους φυγάδες του Ηνωμένου Βασιλείου που συνελήφθη
Richard Burrows Cheshire Police

Συνλήφθη o 80χρονος Richard Burrows έπειτα από 27 χρόνια ερευνών. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ένας από τους πλέον καταζητούμενους φυγάδες του Ηνωμένου Βασιλείου συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Heathrow έπειτα από 27 χρόνια φυγής και πρόκειται να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, o 80χρονος Richard Burrows συνελήφθη την Πέμπτη επιστρέφοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ταϊλάνδη, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή του. Η αστυνομία του Cheshire προσπαθούσε να τον εντοπίσει από τον Δεκέμβριο του 1997, όταν δεν παρέστη στο δικαστήριο του Chester, όπου επρόκειτο να δικαστεί αντιμετωπίζοντας δύο κατηγορίες για κακοποίηση και 11 κατηγορίες για άσεμνη επίθεση.

Ορισμένα από τα αδικήματα φέρεται να συνέβησαν σε ξενώνα παιδιών στο Congleton του Cheshire και στα West Midlands μεταξύ του 1969 και του 1971.

Η Eleanor Atkinson από τη χωροφυλακή του Cheshire δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Η αποφασιστικότητά μας να εντοπίσουμε τον Burrows δεν έχει κλονιστεί τα τελευταία 27 χρόνια και η σύλληψή του σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προόδου σε αυτή την υπόθεση».

«Ελπίζω επίσης ότι η σύλληψή του θα λειτουργήσει ως προειδοποίηση για τυχόν άλλους καταζητούμενους υπόπτους – αποδεικνύοντας ότι ανεξάρτητα από το πόσο καιρό κρύβεστε, θα σας βρούμε και θα συλληφθείτε», συμπλήρωσε.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Burrows, του οποίου το πλήρες όνομα είναι Richard John Ramsey Burrows, συνεχίστηκαν και μετά την εξαφάνισή του.

Ο Duncan Burrage, Αξιωματούχος Διεθνούς Συνδέσμου της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος στην Ταϊλάνδη, δήλωσε ότι η σύλληψη «καταδεικνύει την ακλόνητη δέσμευση των αρχών επιβολής του νόμου να κυνηγήσουν εκείνους που πρέπει να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο».

«Χρησιμοποιώντας το διεθνές μας δίκτυο και συνεργαζόμενοι στενά με τους συναδέλφους της αστυνομίας του Cheshire, μπορέσαμε να εντοπίσουμε έναν φυγά που καταζητείται για εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες», είπε.

Ο Burrows έχει προφυλακιστεί και πρόκειται να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου του Chester.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα